Katalog

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015

31.01.2023 02:01

Kan maskinteknik vara hållbar?

Ja, och flera gånger!

Vi sparar redan energi och avfallshantering vid tillverkningen av våra maskiner. En framtidsinriktad byggnadsförvaltning minskar också energibehovet för uppvärmning, belysning och elektricitet. Men vi bidrar också till att minska våra kunders resursanvändning genom låg förbrukning och långa driftstider.

Vi är särskilt stolta över våra ytbehandlingssystem, som gör dagens miljövänliga teknik möjlig.

Det är inte bara de stora sakerna, utan även de många små sakerna som bidrar till hållbarhet och garanterar en bättre morgondag.

Resurshushållning
Redan på 1930-talet upptäckte man att ett lager som behandlats med Superfinish inte bara är tystare och håller längre, utan också kräver mindre kraft. Supfina har fortsatt att utveckla denna Superfinish-process och i dag är den oumbärlig överallt där saker och ting rör sig.

Hållbarhet har alltså varit en integrerad del av Supfina från allra första början.

Elektrisk mobilitet utan Superfinish?
Knappast tänkbart.
I elbilar är det mycket som rör sig, och komponenter med låg friktion är en förutsättning för ekonomisk energianvändning och därmed en förutsättning för längre räckvidder.

Varje lagerpunkt, oavsett om det är i motorn, på axlarna eller i hjullagren, måste därför inte bara uppnå maximal körsträcka utan framför allt minimal friktion.

Årtionden av forskning och utveckling ligger till grund för att dessa krav ska kunna uppfyllas i dag med modern superfinishingteknik.

Lagerkvaliteten har en direkt effekt på fordonets körsträcka.

Mindre friktion = högre effektivitet.
Supfina har lösningen.

Ett vindkraftverk består av många olika lager, från små lager i generatorerna till stora lager för rotationen av pulpeten och rotoraxeln. Var och en av dessa lager måste ha lägsta möjliga friktion, hög belastningskapacitet och extremt lång livslängd.

Alla dessa tre krav är omöjliga att lösa utan en perfekt yta. Superfinish från Supfina säkerställer dessa optimala ytor på alla lagerkomponenter och bidrar därmed till miljövänlig energiproduktion genom vindkraft världen över.

Bromsar för miljön.
Supfina har tekniken.

För att minska de enorma utsläppen av fint damm och dess inverkan på miljön måste inte bara nya drivsystem utvecklas och användas, utan även nya bromsar.

Bromsbeläggens nötning på de gjutna skivorna ger upphov till stora utsläpp av fint damm. Det är just här som Supfina och dess partner har kommit in och utvecklat ett nytt system:

Ett slitageskyddslager appliceras på bromsskivorna med hjälp av en laser- eller kallgassprutning och får sedan en optimal yta med hjälp av en dubbelsidig slipmaskin från Supfina, som är speciellt utformad för detta ändamål. Detta minimerar slitaget och ökar livslängden - en dubbel fördel för vår miljö!

1250 kvadratmeter solcellssystem.
Vårt bidrag.

685 Solcellsmoduler, en yta på 1250 kvadratmeter, en effekt på 250 kWp och en koldioxidbesparing på 100 ton per år: det är de imponerande siffrorna för solcellssystemet på taket till Supfinas fabriksbyggnad.

Med en förväntad årlig avkastning på 260 000 kWh genererar det lika mycket el som 65 hushåll förbrukar under ett år.

Denna investering är ytterligare ett steg för planetens och företagets framtid.

Smart byggnadsförvaltning
för vår miljö
Supfina valde redan i ett mycket tidigt skede ett koldioxidneutralt värmesystem. Andra miljöprojekt omfattar energisparande LED-belysning med automatisk ljusstyrning och ett solcellssystem. Varje steg är ett steg mot större klimatneutralitet på Supfina.

Och nästa steg är redan i sikte: solcellssystemet kommer snart att fördubblas i kapacitet.

Fler nyheter

Industrin för rullningslager släpar efter när det gäller autonom produktion

19.01.2024 03:00

Supfina är hjältekund 2024

Supfina är en Hero Customer 2024 inom Siemens Solid Edge CAD-system.

Supfina har förse...

"Som en av de ledande leverantörerna av ytbehandlingslösningar kommer Supfina-teamet att presentera en innovation - Supfina Fact superfinish-maskinen - för intresserade parter på årets Global Industrie i Lyon, hall 4, monter C156."
"Som en av de ledande leverantörerna av lösningar för ytbehandling kommer Supfina-teamet att ge intresserade parter individuell rådgivning om alla frågor som rör dubbla ytor på årets Grindtec i Leipzig i hall 5, monter E04."
"Lösningar för ytbehandling med hög precision" - det är mottot för Supfinas 132 kvadratmeter stora monter C10 i hall 10 på GrindingHub den 17-20 maj i Stuttgart.

06.12.2021 02:00

Supfina är utmärkt ...
Supfina vann tredje plats i årets ife Award 2021 "Innovationspreis Losgröße 1+".