Katalog

NORMTEILWERK ROBERT BLOHM GmbH

NORMTEILWERK ROBERT BLOHM GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

NORMTEILWERK ROBERT BLOHM GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

13.01.2023 02:01

Efter införandet av ett kvalitetsledningssystem

BLOHM får DIN ISO 9001:2015-certifiering

NORMTEILWERK ROBERT BLOHM har i december 2022 erhållit den första certifieringen enligt den senaste standarden för kvalitetsledning DIN ISO 9001:2015. Företaget övertygade inte bara med en pragmatisk introduktion utan också med ett konsekvent genomförande av QM-systemet (kvalitetsledning). Den goda arbetsatmosfären och de anställdas motivation var också positiva.

"BLOHM:s system för kvalitetsstyrning är inte bara levande - det lever också av de anställda" - detta uttalande gjordes av revisorn under slutdiskussionen. Detta beröm gör BLOHM:s representant för kvalitetsledning (QMB) Jochen Herre särskilt glad: "Det visar att vi gjorde allting rätt inför certifieringen. Vi vill säkerställa kvaliteten i alla processer - det fungerar bara om hela teamet är med på tåget."

Kunderna drar nytta av kvalitetssäkringsåtgärderna, till exempel genom snabb offertberedning och orderhantering, eftersom effektiviteten har ökat betydligt i produktionen samt i lagerhållning och frakt.

För att uppnå detta har olika kvalitetssäkringsprocesser införts, bland annat ytterligare inspektioner i produktionen. Dessutom har BLOHM infört reklamationshantering enligt 8D-logik och förbättrat märkningen och spårbarheten av produkter. Vid inköp visar en leverantörsutvärdering mätbara nyckeltal för leverantörerna, medan utbildningsplaner säkerställer kontinuerlig utbildning av de anställda. "Allt som allt har alla processer nu definierade strukturer, större processtabilitet och ökade kvalitetssäkringsåtgärder - hela vägen från beställning till leverans", säger Jochen Herre. "På så sätt kan vi ytterligare förbättra kundnöjdheten."

För att ytterligare optimera kvalitetsstyrningen på medellång och lång sikt har CIP-tanken (Continuous Improvement Process) manifesterats i BLOHM:s QM-system: Alla processer testas regelbundet och justeras vid behov. Detta görs enligt PDCA-principen (Plan, Do, Check, Act).

Fler nyheter

NORMTEILWERK ROBERT BLOHM: Högsta precision sedan 1934
MISUMIs onlinebutik innehåller miljontals komponenter. För att kunna erbjuda sina kunder ett ännu större urval utökar tillverkaren och leverantören av maskinkomponenter kontinuerligt sin produktportfölj. Nyligen har detta också inkluderat högkvalitativa borrbussningar från NORMTEILWERK ROBERT BLOHM.
Från standarddelar till speciallösningar
Den skräddarsydda I-punkten för varje konstruktion
BLOHM övertygar med borrbussningar och ett nytt sortiment av standard- och driftdelar

NORMTEILWERK ROBERT BLOHM är officiellt certifierat enligt den allmänt erkända standarden för kva...