Katalog

YXLON International GmbH

YXLON International GmbH

  • ISO 9001:2015

YXLON International GmbH

  • ISO 9001:2015

05.05.2022 02:05

Tekniken utvecklas. Det gör även Yxlon.

Yxlon blir komet Yxlon. Vid årets Control-mässa meddelade tillverkaren av röntgen- och CT-inspektionssystem att företaget kommer att byta namn till Comet Yxlon från och med den 8 september 2022. Det nya varumärket understryker Yxlons långvariga anknytning till Comet, ett ledande globalt innovativt teknikföretag med fokus på plasma- och röntgenteknik

Den fräscha, moderna designen på det nya varumärket Comet Yxlon återspeglar företagets innovation och entusiasm för att lösa kundernas utmaningar.

"Varumärket Comet Yxlon representerar årtionden av röntgenkompetens och en passion för att göra nya saker möjliga - i linje med mottot "Led by experience. Driven by curiosity." säger Kevin Crofton, vd för Comet Group och tillfällig ordförande för Yxlon. "Omprofileringen stärker vår närvaro och bekräftar på nytt vår betydelse för Comet Group."

Yxlons entreprenörsrötter går tillbaka till upptäckten av röntgenstrålar av W.C. Röntgen 1895 och tillverkningen av det första röntgenröret av C.H.F. Müller 1896. YXLON International GmbH är baserat i Hamburg och har sedan 2007 varit en del av det schweiziska börsnoterade moderbolaget Comet Holding AG, som samlar en ledande global grupp av innovativa teknikföretag under sitt paraply.

Fler nyheter

17 februari 2022: YXLON International har introducerat ett helt nytt datortomografisystem på den globala marknaden med tre online-evenemang på torsdag. Med sin kompakta och hållbara design har det nya YXLON UX50 utvecklats speciellt för produktionsmiljön, med särskilt fokus på fordons- och gjuteriindustrin. Systemet är idealiskt lämpat för att testa komponenter i traditionell drivteknik samt den växande e-mobiliteten med dess särskilda krav.

Dirk Steiner, Business Development Manager på Yxlon, har varit intensivt engagerad i industriell...