Katalog

Eppendorf SE

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

27.11.2021 03:11

Eppendorf firar 60-årsdagen för en mycket speciell pipett

År 2021 är en viktig milstolpe för alla som arbetar i laboratoriet. För 60 år sedan lanserade Eppendorf världens första industriellt tillverkade pipett med kolvhämtning, vilket förändrade hanteringen av vätskor i laboratoriet för alltid. Eppendorfs "Marburg-pipett", som lanserades 1961, innehöll samma grundelement som fortfarande finns i laboratorier i dag: en fjäderbelastad kolv som stannar exakt vid en bestämd volym och en avtagbar pipettspets i plast.

Ett genialt sinne tar sig an ett problem
Fram till 1950-talet pipetterade forskare med munnen, en teknik där användaren sög upp vätskor i tunna glasrör med munnen. Dessa munpipetter rengjordes inte bara rutinmässigt med farliga kemikalier som svavelsyra, utan anekdotiska rapporter kopplade munpipettering till intag av farliga ämnen - inklusive tyfuskultur och till och med plutonium. Den tyske läkaren Heinrich Schnitger, som var frustrerad över bristerna med munpipetter, konstruerade en "anordning för snabb och exakt pipettering av små mängder vätska" och lämnade in en patentansökan 1958.

Eppendorf inser potentialen
Eppendorf var först med att inse betydelsen av Schnitgers uppfinning och vidareutvecklade den. Detta arbete kulminerade i "Marburgpipetten" - världens första kommersiella pipett med kolvslag, som Eppendorf lanserade 1961. Tillsammans med det första Eppendorf Tube® för hantering av mikrolitervolymer ("Eppi®"), en mikrolitercentrifug och en termomixer bildade "Marburg Pipette" Eppendorfs mikrolitersystem; en revolutionerande uppsättning instrument inom många vetenskapliga discipliner som i dag definierar standarden i forskningslaboratorier runt om i världen.

En lovande framtid
Det har gått otroliga 60 år sedan Eppendorf lanserade den första kommersiella pipetten med kolvslag; ett verktyg som i grunden revolutionerade vetenskapen. Detta avgörande ögonblick innebär att Eppendorfs DNA finns i varje kolvpipett som tillverkats sedan dess. Men historien slutar inte här. Eppendorfs åtagande att tillhandahålla de bästa lösningarna för vätskehantering fortsätter att resultera i innovativa konstruktioner som gör laboratoriearbetet allt effektivare, säkrare och allmänt bättre. Idag kan Eppendorfs kunder välja mellan ett brett utbud av instrument, förbrukningsvaror och tjänster för att tillgodose sina behov av vätskehantering och ytterligare påskynda sin forskning


Fler nyheter

Med Mastercycler® X40 kommer dina dagliga laboratorierutiner inte bara att vara tillförlitlig...

Takara Bio Inc (Takara Bio) och Eppendorf SE, två ledande företag inom life science-industrin, har glädjen att tillkännage sitt samarbete inom ramen för ett strategiskt co-marketing-avtal.
kampanjer 01 september 2023 - 31 december 2023
På Eppendorf är vi medvetna om den viktiga roll som förbrukningsvaror av plast spelar i laboratoriet. Samtidigt är vi medvetna om att en balans mellan kraven på modern vetenskap och miljöhänsyn är en viktig utmaning för ledningen av ett life science-laboratorium. Därför följer vi principen "Minska, återanvänd, återvinn" när och var det är möjligt, och förlitar oss alltmer på användningen av biobaserade råmaterial.

I år delar det Hamburgbaserade life science-företaget Eppendorf SE ut sitt prestigefyllda forskni...

Enkanalspipetterna Eppendorf Xplorer® och Xplorer plus har certifierats med ACT®-märkning...