Katalog

Eppendorf SE

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

03.08.2023 01:08

Pipetttips - det kan också vara mer hållbart

På Eppendorf är vi medvetna om den viktiga roll som förbrukningsvaror av plast spelar i laboratoriet. Samtidigt är vi medvetna om att en balans mellan kraven på modern vetenskap och miljöhänsyn är en viktig utmaning för ledningen av ett life science-laboratorium. Därför följer vi principen "Minska, återanvänd, återvinn" när och var det är möjligt, och förlitar oss alltmer på användningen av biobaserade råmaterial.

Reduce, Reuse, Recycle
När det gäller förpackningsalternativ för våra epT.I.P.S.® pipettspetsar har vi sedan 2002 uteslutande använt våra återanvändbara
epT.I.P.S. boxar för icke försteriliserade renhetsklasser. Dessa kan fyllas om och om igen med våra förinsatta omlastningar och kan till och med autoklaveras upp till 100 gånger vid behov.
Det var först nyligen som utformningen av våra epT.I.P.S. Engångshyllor så mycket att vi, beroende på storlek, kan använda upp till 30% mindre plast i dessa hyllor, som uppfyller de högsta kraven från våra kunder.


I år har vi gått ett steg längre:
Vi har utvecklat en ny form av förpackning speciellt för försteriliserade pipettspetsar som kräver upp till 54% mindre polypropen än de engångsställ som beskrivs ovan, beroende på storlek. Tillsammans med epT.I.P.S. Box 2.0, som också har fått en ny design, utgör dessa "Sterile Reloads" ett hållbart, plastbesparande system.
På Eppendorf är vi medvetna om den viktiga roll som förbrukningsvaror av plast spelar i laboratoriet.
Samtidigt är vi medvetna om att balansen mellan kraven från modern vetenskap och omsorg om miljön är en viktig utmaning för ledningen av ett laboratorium för biovetenskap.
Därför följer vi principen "minska, återanvänd, återvinn" när och var det är möjligt och förlitar oss alltmer på användningen av biobaserade råvaror.

Biobaserad råvara
Samtidigt som vi introducerar de nya sterila reloadsen optimerar vi också hållbarheten för de pipettspetsar som de innehåller. Efter den framgångsrika introduktionen av Eppendorf Tubes ® BioBased tillverkade av biobaserad polypropylen (PP), är pipettspetsvarianterna i de nya Sterile Reloads också tillverkade av biobaserad PP. Med biobaserad PP ersätts råolja till stor del med andra generationens matolja, dvs. matoljeavfall och restprodukter som huvudsakligen genereras inom livsmedelsindustrin. PP baserad på förnybara råvaror och alla tillverkningssteg är certifierade av ISCC Plus - ett erkänt, världsledande certifieringssystem för produktion av hållbara produkter.

BioBased - inga kompromisser
Pipettspetsarna har inga skillnader i kvalitet och prestanda jämfört med fossilbaserade epT.I.P.S. och ep Dualfilter T.I.P.S.® pipettspetsar. Alla kvalitetsgarantier som vi ger med våra
produkt- och batchspecifika certifikat gäller även för epT.I.P.S. och ep Dualfilter T.I.P.S. BioBased. Att byta till dessa pipettspetsar tillverkade av biobaserat råmaterial innebär ingen risk för dina prover eller testresultat
.

Fler nyheter

Med Mastercycler® X40 kommer dina dagliga laboratorierutiner inte bara att vara tillförlitlig...

Takara Bio Inc (Takara Bio) och Eppendorf SE, två ledande företag inom life science-industrin, har glädjen att tillkännage sitt samarbete inom ramen för ett strategiskt co-marketing-avtal.
kampanjer 01 september 2023 - 31 december 2023

I år delar det Hamburgbaserade life science-företaget Eppendorf SE ut sitt prestigefyllda forskni...

Enkanalspipetterna Eppendorf Xplorer® och Xplorer plus har certifierats med ACT®-märkning...

Eftersom forskning och utveckling är en tidskrävande bransch finns det ett ständigt behov av tids...