Katalog

Eppendorf SE

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

30.09.2023 01:09

Automatisering av Takara Bios kemikalier på Eppendorfs automatiserade pipetteringssystem för betydligt högre effektivitet

Takara Bio Inc (Takara Bio) och Eppendorf SE, två ledande företag inom life science-industrin, har glädjen att tillkännage sitt samarbete inom ramen för ett strategiskt co-marketing-avtal.

Målet med detta partnerskap är att gemensamt utveckla innovativa lösningar för att automatisera Takara Bios kemiska processer på Eppendorfs epMotion® automationsplattformar.



"Integreringen av Takara Bios innovativa kemilösningar med Eppendorfs toppmoderna automationssystem kommer att öka effektiviteten och tillförlitligheten i olika laboratorieprocesser avsevärt, vilket i slutändan påskyndar vetenskapliga upptäckter och förbättrar de övergripande forskningsresultaten", säger Yuiko Matsumoto, produktchef på Takara Bio USA, Inc. Josef Lott.



Josef Lott, produktchef på Eppendorf, tillade: "Genom att automatisera Takara Bios kemi på Eppendorfs plattformar drar forskarna nytta av förenklade arbetsflöden, minskad tid och ökad reproducerbarhet, vilket resulterar i förbättrad experimentell noggrannhet och produktivitet."



Som en del av detta samarbete är båda företagen glada att kunna meddela att en applikationsnot som beskriver Takara Bios kloningsteknik In-Fusion® Snap Assembly på Eppendorf epMotion 5075 nu finns tillgänglig på Eppendorfs och Takara Bios webbplatser. Ett annat protokoll som använder Takara Bios SMARTer® stranded total RNA-seq kit på Eppendorf epMotion 5075 är redan under utveckling.



Dessa protokoll fungerar som en startpunkt för implementering av automatiserade arbetsflöden och gör det möjligt för forskare att utnyttja den kombinerade expertisen hos Takara Bio och Eppendorf i sin dagliga laboratorieverksamhet.



Partnerskapet representerar ett åtagande att driva innovation inom life science-forskning genom att tillhandahålla heltäckande lösningar som uppfyller de föränderliga behoven hos forskare. Genom att utnyttja de båda företagens unika styrkor och teknik syftar samarbetet till att förse forskare med avancerade verktyg för ett brett spektrum av tillämpningar, inklusive genomik, proteomik och cellbiologi.



Både Takara Bio och Eppendorf är entusiastiska över det här samarbetets potential att automatisera viktiga tillämpningar i laboratorier runt om i världen. Genom att kombinera sina styrkor är de två företagen väl positionerade för att förse forskare med lättanvända lösningar som kommer att driva vetenskapliga framsteg och möjliggöra banbrytande upptäckter.



Om Takara Bio
Takara Bio har åtagit sig att förebygga sjukdomar och förbättra livskvaliteten för alla genom användning av bioteknik.

Takara Bio Inc. är en global ledare inom bioteknisk forskning och utveckling och tillhandahåller ett brett utbud av lösningar för life science-forskning, från GMP-enzymer och reagenser till cell- och genterapi. Takara Bio Inc. är utvecklare av RetroNectin-reagenser, en global standard för genterapiprotokoll.

Takara Bio USA, Inc. är ett helägt dotterbolag till Takara Bio Inc, som tillverkar och distribuerar kit, reagenser och instrument för biovetenskap, inklusive NGS, PCR, genöverföring, genomredigering, stamcellsforskning, nukleinsyra- och proteinrening samt automatiserad provberedning.

Läs mer på www.takarabio.com


Om Eppendorf
Eppendorf är ett ledande life science-företag som utvecklar och marknadsför utrustning, förbrukningsvaror och tjänster för vätskehantering, provhantering och cellhantering för användning i laboratorier över hela världen. Produktportföljen är uppdelad i fyra centrala affärsområden: Liquid Handling, Consumables, Separation & Instrumentation samt Bioprocess and Workflow Solutions. Den omfattar pipetter, pipettspetsar, centrifuger, mixrar och kylskåp för ultra-låga temperaturer. Dessutom erbjuder Eppendorf ett brett sortiment av högkvalitativa förbrukningsvaror.

Eppendorfs produkter används i akademiska och industriella forskningslaboratorier, till exempel i företag inom läkemedels-, bioteknik-, kemi- och livsmedelsindustrin. De används också i laboratorier som utför kliniska analyser eller miljöanalyser, inom rättsmedicin och i industrilaboratorier där processanalyser, produktion och kvalitetssäkring utförs.

Eppendorf har funnits sedan1945, har sitt huvudkontor i Hamburg, Tyskland, och sysselsätter cirka 5 000 personer över hela världen. Företaget har dotterbolag i 33 länder och är representerat av distributörer på alla kontinenter och på alla viktiga marknader.

Läs mer på www.eppendorf.de

Fler nyheter

Med Mastercycler® X40 kommer dina dagliga laboratorierutiner inte bara att vara tillförlitlig...

kampanjer 01 september 2023 - 31 december 2023
På Eppendorf är vi medvetna om den viktiga roll som förbrukningsvaror av plast spelar i laboratoriet. Samtidigt är vi medvetna om att en balans mellan kraven på modern vetenskap och miljöhänsyn är en viktig utmaning för ledningen av ett life science-laboratorium. Därför följer vi principen "Minska, återanvänd, återvinn" när och var det är möjligt, och förlitar oss alltmer på användningen av biobaserade råmaterial.

I år delar det Hamburgbaserade life science-företaget Eppendorf SE ut sitt prestigefyllda forskni...

Enkanalspipetterna Eppendorf Xplorer® och Xplorer plus har certifierats med ACT®-märkning...

Eftersom forskning och utveckling är en tidskrävande bransch finns det ett ständigt behov av tids...