Katalog

Comet Yxlon GmbH

Comet Yxlon GmbH

  • ISO 9001:2015

Comet Yxlon GmbH

  • ISO 9001:2015

12.05.2023 02:05

Batteri Insights drivs av Dragonfly

den ökande e-mobiliteten har drivit batterimarknaden mot en enorm tillväxt under de senaste åren, och det finns inget slut i sikte. I samma takt ökar efterfrågan på inspektionsteknik för att garantera batteriernas prestanda och säkerhet och för att tvinga de nuvarande höga skrotningsnivåerna på knä och maximera tillverkarnas produktivitet. Röntgenteknik är bäst lämpad för detta ändamål, särskilt datortomografi, som kan användas för att analysera battericeller, moduler och till och med hela förpackningar i detalj.

För att säkerställa att de komplexa battericellerna är de kraftpaket som förväntas vara får inga misstag ske under produktionen. Det finns många felkällor: sprickor, luftinklusioner, främmande kroppar, deformationer, felaktiga svetsfogar eller otillräcklig anpassning av de inre lagren. Det blir farligt när överhängena är otillräckliga och kontakten mellan katoden och anoden leder till kortslutning och följaktligen till en dödlig brand. Säkerhetsfrågan är av största vikt vid batteriprovning. Därför är kontroll och mätning av överhängen högsta prioritet.

Objektiva, tillförlitliga och repeterbara testresultat kan endast erhållas genom utvärdering med hjälp av programvara. Programvaran känner inte till trötthet eller känslighet. Grunden för Battery Insights är 3D-bildanalysprogramvaran Dragonfly, som möjliggör användning av modeller för djupinlärning. Dragonfly erbjuder exceptionellt hög känslighet för att upptäcka eventuella defekter. Och den automatiska utvärderingen kan också anpassas till den enskilda tillverkarens specifika krav. Battery Insights tar hand om den helautomatiska kontrollen av överhäng och kan även bearbeta hela partier med hjälp av lämpliga flerdelshållare. Rapporten, som också genereras automatiskt, ger information om tillståndet för varje enskild cell och kan användas för att identifiera trender och optimera produktionsprocessen för en betydande minskning av skrot.

På Control kommer det nya programvarupaketet Battery Insights att presenteras live med Comet Yxlon CT-systemet FF35 CT, och Anton du Plessis, Dragonfly-programvaruspecialist, kommer att demonstrera och förklara den marknadsledande segmenterings- och djupinlärningsfunktionaliteten som ligger till grund för Battery Insights vid en separat arbetsstation i Comet Yxlons monter.

Control, Stuttgart, Hall 3 / monter 3202

Fler nyheter

En sedimentplatta från berget i Holstein skulle analyseras för sitt fossila inneh&arin...

från 24.01. - 26.01.2024

Nepcon Japan 2024

<...
productronica / SEMICON Europa
På årets Productronica kommer vi att presentera en nyhet och vårt nya 3D-röntgensystem, som vi har utvecklat speciellt för den krävande halvledarmarknaden, tisdagen den 14 november kl. 15.00 i vår monter B2.454.

Yxlon blir komet Yxlon. Vid årets Control-mässa meddelade tillverkaren av röntgen...

Yxlon blir komet Yxlon. Vid årets Control-mässa meddelade tillverkaren av röntgen- och CT-inspektionssystem att företaget kommer att byta namn till Comet Yxlon från och med den 8 september 2022. Det nya varumärket understryker Yxlons långvariga anknytning till Comet, ett ledande globalt innovativt teknikföretag med fokus på plasma- och röntgenteknik