Katalog

Eppendorf SE

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

03.05.2023 01:05

Helhetslösning för hantering av IoT-enheter och labb

Eftersom forskning och utveckling är en tidskrävande bransch finns det ett ständigt behov av tidsbesparande digitala lösningar och verktyg. Numera använder de flesta laboratorier en handfull digitala verktyg som bidrar till att säkerställa datatransparens och enkel replikering. Dessutom kan digitala verktyg vara mycket praktiska lösningar som gör att laboratoriecheferna sparar tid som de skulle lägga på manuella administrativa uppgifter. Men med flera tillgängliga verktyg finns det alltid en kamp för att se till att data enkelt kan överföras från ett verktyg till ett annat och användas på det mest effektiva sättet.

För att lösa detta problem och säkerställa bästa möjliga användarupplevelse för laboratoriemedlemmar har Eppendorf - ett ledande företag inom life science som utvecklar och säljer instrument, förbrukningsvaror och tjänster för laboratorier över hela världen - samarbetat med Clustermarket - den världsledande schemaläggningsplattformen för laboratorier - för att erbjuda en smidig integrering mellan Clustermarkets schemaläggare för utrustning och Eppendorfs VisioNize® Lab Suite. Integrationen kombinerar mjuk- och hårdvarukomponenter från Eppendorf med Clustermarkets operativsystem och ger forskarna tillgång till en holistisk lösning för IoT-utrustning och laboratoriehantering.

Vi tror att digitala verktyg kommer att ha stor inverkan på innovation genom att öka kvaliteten och reproducerbarheten av experiment och förbättra tillgången till nödvändig utrustning. Det är viktigt att de digitala verktygen är uppbyggda på rätt sätt och erbjuder smarta integrationer, så att användare och data kan flöda barriärfritt mellan olika system. Partnerskapet med Eppendorf är en viktig milstolpe eftersom det kopplar ihop två kraftfulla verktyg och kombinerar utrustningshantering och realtidsparametrar på ett smart sätt, säger Tobias Wingbermuehle, CCO och medgrundare av Clustermarket.

Vi på Eppendorf är glada över partnerskapet med Clustermarket eftersom det stämmer överens med vår tro på öppna digitala ekosystem och vikten av sömlös integration mellan digitala verktyg för att ge den bästa användarupplevelsen. Med tillgång i nära realtid till exakta apparatdata i kombination med avancerad utrustningshantering får laboratorier möjlighet att fatta mer välgrundade beslut och effektivisera sin laboratorieverksamhet som aldrig förr. " tillade Lynn Philip, produktchef på Eppendorf.

Integrationen mellan de två programvarulösningarna utnyttjar live-instrumentinformation och gör det möjligt att fjärrövervaka laboratorieinstrument med en leverantörsoberoende lösning som är ansluten till Clustermarket programvara för bokning av utrustning. Integrationen ger laboratoriemedlemmar en holistisk lösning för IoT-enheter och laboratoriehantering, där forskarna har tillgång till en mängd olika funktioner som fjärrövervakning och utrustningsplanering.

Fler nyheter

Laboratorier är beroende av hög prestanda och tillförlitlighet hos de plattor de använder i sina...

Med Mastercycler® X40 kommer dina dagliga laboratorierutiner inte bara att vara tillförlitlig...

Takara Bio Inc (Takara Bio) och Eppendorf SE, två ledande företag inom life science-industrin, har glädjen att tillkännage sitt samarbete inom ramen för ett strategiskt co-marketing-avtal.
kampanjer 01 september 2023 - 31 december 2023
På Eppendorf är vi medvetna om den viktiga roll som förbrukningsvaror av plast spelar i laboratoriet. Samtidigt är vi medvetna om att en balans mellan kraven på modern vetenskap och miljöhänsyn är en viktig utmaning för ledningen av ett life science-laboratorium. Därför följer vi principen "Minska, återanvänd, återvinn" när och var det är möjligt, och förlitar oss alltmer på användningen av biobaserade råmaterial.

I år delar det Hamburgbaserade life science-företaget Eppendorf SE ut sitt prestigefyllda forskni...