Katalog

ifm electronic GmbH

ifm electronic GmbH

  • ISO 9001 : 2015
  • ISO 14001:2015
  • EMAS :2020
  • ISO/IEC 27001

ifm electronic GmbH

  • ISO 9001 : 2015
  • ISO 14001:2015
  • EMAS :2020

27.10.2022 03:10

ifm electronic GmbH: 2D-visionssensor Dualis

Objektdetektering och objektinspektion i en enhet

Oavsett om det handlar om konturdetektering eller BLOB-analys kan 2D-visionssensorn Dualis realisera ett stort antal tillämpningar för testning och inspektion av defekter under hela tillverkningsprocessen. Med högre upplösning och många belysningsfunktioner är även komplexa tillämpningar nu anmärkningsvärt enkla att lösa.

Vilka är de typiska tillämpningarna?
Dualis 2D-visionssensor kombinerar kontur- och klotanalys i en och samma enhet.
Den uppmärksammar varje detalj på både ytor och konturer och kan därför lösa ett brett spektrum av test- och inspektionstillämpningar för defekter under hela tillverkningsprocessen.

Programvara och parametrering
Enkel parametrering av visionssensorer
Dualis parametreras och programmeras med ifm Vision Assistant. Användaren guidas steg för steg genom parametreringsprocessen i denna intuitiva programvara. De färdiga guiderna gör det enkelt för både nybörjare och experter att lösa visionsapplikationer snabbt och tillförlitligt och att implementera dem på ett enkelt sätt.
Med det så kallade logiska lagret kan bildprogrammering och logiska länkar utföras. För experter på bildbehandling finns ett avancerat läge med många ytterligare funktioner.

Upplev kraften hos ett visionssystem med enkelheten hos en sensor.

Objektdetektering och inspektion i en enhet
Oavsett om det gäller konturdetektering eller BLOB-analys kan O2D5-familjen av sensorer lösa ett brett spektrum av defekttestning och inspektionstillämpningar i hela tillverkningsanläggningen. Upptäck funktionerna med den interaktiva modellen.

Fler nyheter

Vision med IO-Link? Det är möjligt!
Essen, december 2023 - German Design Award går återigen till ifm. Efter att juryn senast hedrade tre av företagets produkter med den prestigefyllda utmärkelsen 2021, kommer den att presentera priset 2024 för tillståndsövervakningsverktyget moneo RTM. Det är den första designutmärkelsen för en mjukvaruprodukt från ifm.
Den 2022 september invigdes ifm electronic:s nya kontor i Istanbul i närvaro av flera gäster och anställda.
  • Exakt flödesmätning av ultrarent vatten och vatten
  • Robust, komponentfr...
ifm har tre anledningar att fira på årets German Design Awards. Nivågivaren LI, pucken med flera lock och temperatursensorn TCC tilldelas eftertraktade designpriser.