Katalog

ifm electronic GmbH

ifm electronic GmbH

  • ISO 9001 : 2015
  • ISO 14001:2015
  • EMAS :2020
  • ISO/IEC 27001

ifm electronic GmbH

  • ISO 9001 : 2015
  • ISO 14001:2015
  • EMAS :2020

14.12.2021 04:12

Tre ifm-produkter vinner ett eftertraktat designpris

ifm har tre anledningar att fira på årets German Design Awards. Nivågivaren LI, pucken med flera lock och temperatursensorn TCC tilldelas eftertraktade designpriser.

I år firar det tyska designpriset sitt tioårsjubileum. Presentationen av vinnarna vid detta tillfälle har temat "Hur designers tänker". German Design Award är det internationella premiumpriset från German Design Council och är ett av de mest erkända designpriserna i världen. Sedan starten har 375 av de eftertraktade guldpriserna redan delats ut vid German Design Award under de första tio åren bland cirka 20 000 bidrag från 87 länder.

Produkter från ifm fick tre poäng i kategorin Industry. Nivågivaren LI, som tillförlitligt övervakar gränsvärdena i tankar och containrar, tilldelas priset "Winner". Vatten, oljor, kylmedel och deras temperatur mäts i kontakt med mediet. En induktiv knapp gör det möjligt för användaren att interagera med sensorn. Den 360°-omkretsande lysdioden ger information om nivån på mediet i tankarna. Dess utformning ger optimala dränerings- och rengöringsegenskaper. LI bidrar till en ekonomisk och hållbar drift av anläggningen samtidigt som den följer de högsta standarderna för konstruktion och precision.

Juryn gav ett pris för "utmärkt produktdesign" till E12725 - multicover puck, som hjälper till att tydligt ange ventilpositioner som annars skulle förbli osynliga. Den ger användaren information om anläggningen för att underlätta dess kontroll samtidigt som den stöder dess ekonomiska och ekologiska drift. Tack vare den höga graden av anpassning av det patenterade indikeringssystemet och den enkla hanteringen under monteringen uppnås en minskning av både komponenter och komplexitet som passar de utmaningar som en automatiserad anläggning innebär.

Temperaturgivaren TCC, som används i känsliga processer som till exempel inom livsmedelsindustrin, fick ett särskilt omnämnande. Det klart synliga trefärgade signalelementet garanterar en tydlig indikation av instrumentets status. TCC upptäcker och signalerar självständigt avvikelser digitalt och visuellt. På så sätt bidrar sensorn till ökad kvalitetssäkring mellan två kalibreringspunkter. Tack vare sin tydliga utformning, idealiska rengöringsfunktioner och högkvalitativa material är den en både ekologisk och ekonomisk lösning.

Utdelningen av de eftertraktade priserna kommer att äga rum i februari nästa år. Mer information om de prisbelönta produkterna finns på www.ifm.com.

Fler nyheter

Vision med IO-Link? Det är möjligt!
Essen, december 2023 - German Design Award går återigen till ifm. Efter att juryn senast hedrade tre av företagets produkter med den prestigefyllda utmärkelsen 2021, kommer den att presentera priset 2024 för tillståndsövervakningsverktyget moneo RTM. Det är den första designutmärkelsen för en mjukvaruprodukt från ifm.
Den 2022 september invigdes ifm electronic:s nya kontor i Istanbul i närvaro av flera gäster och anställda.
  • Exakt flödesmätning av ultrarent vatten och vatten
  • Robust, komponentfr...
Objektdetektering och objektinspektion i en enhet