Katalog

Comet Yxlon GmbH

Comet Yxlon GmbH

  • ISO 9001:2015

Comet Yxlon GmbH

  • ISO 9001:2015

28.02.2022 01:02

Yxlon sätter ett nytt riktmärke inom datortomografi

17 februari 2022: YXLON International har introducerat ett helt nytt datortomografisystem på den globala marknaden med tre online-evenemang på torsdag. Med sin kompakta och hållbara design har det nya YXLON UX50 utvecklats speciellt för produktionsmiljön, med särskilt fokus på fordons- och gjuteriindustrin. Systemet är idealiskt lämpat för att testa komponenter i traditionell drivteknik samt den växande e-mobiliteten med dess särskilda krav.

Med en utgång på 450 kV är UX50 lämplig för provning av täta och stora komponenter och erbjuder maximal flexibilitet tack vare den valbara utrustningen med både plattpanel- och/eller linjedetektorer. Oavsett tillämpning säkerställer omfattande CT-teknik och bildförbättringsverktyg optimala resultat i tredimensionella analyser. Den nya ScatterFix 2.0 minskar till exempel störande spridd strålning för särskilt massiva testdelar i alla CT-tekniker med flatpanel-detektorn och säkerställer optimal ytbestämning och högkvalitativa CT-data. UX50 stöder också snabba 2D DR-inspektioner med hjälp av det beprövade HDR-filtret för att ge högkontrasterade, detaljerade fluoroskopiska bilder för noggrann utvärdering.

Liksom alla nyligen lanserade Yxlon-inspektionssystem är UX50 baserat på den användarvänliga Geminy-programvaruplattformen. Enkel hantering via grafiska ikoner, som stöds av olika förinställningar, menyer, guider och automatiska sekvenser, gör det möjligt för inspektörer med olika kunskapsnivåer inom röntgenteknik att alltid få de bästa resultaten och öka effektiviteten. Framtida utveckling av Geminy kommer att bli tillgänglig för UX50 som uppgraderingar.

Med användaren i åtanke var ergonomiska överväganden en avgörande del av utformningen och utvecklingen av UX-serien. Den höjdjusterbara kontrollpanelen på systemet är tydligt arrangerad med joysticks och tryckknappar som även möjliggör korrekt användning när man bär handskar. Konsolförlängning på vänster eller höger sida gör det möjligt att använda musen på ett bekvämt sätt. Dessutom är kameraövervakning av interiören, en indikator för röntgenstrålen genom en laser med fläktstråle och säker styrning av manipulatorn för inspektionsdelar med dörren öppen via tryckknappar på skåpets yttervägg utformade för att förbättra användarupplevelsen.

Framtida uppgraderingsmöjligheter har planerats för att garantera din investeringssäkerhet genom att ett system med en enda detektor, oavsett om det är ett linje- eller plattskärmssystem, kan konfigureras till ett system med dubbla detektorer om behovet uppstår

Fler nyheter

En sedimentplatta från berget i Holstein skulle analyseras för sitt fossila inneh&arin...

från 24.01. - 26.01.2024

Nepcon Japan 2024

<...
productronica / SEMICON Europa
På årets Productronica kommer vi att presentera en nyhet och vårt nya 3D-röntgensystem, som vi har utvecklat speciellt för den krävande halvledarmarknaden, tisdagen den 14 november kl. 15.00 i vår monter B2.454.

den ökande e-mobiliteten har drivit batterimarknaden mot en enorm tillväxt under de senaste åren,...

Yxlon blir komet Yxlon. Vid årets Control-mässa meddelade tillverkaren av röntgen...