Katalog

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Tillbaka till listan

3D-Mätsystem (CARMET) från Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Produktförfrågan  

Exklusiva funktioner för ett brett utbud

ZEISS CARMET är ett ekonomiskt, heltäckande paket som inte lämnar något att önska och erbjuder ZEISS-kvalitet i alla led.

Tillträde i jämnhöjd med golvet

Med den plana golvmodellen erbjuder ZEISS CARMET fri åtkomst från alla sidor. För användning med ett befintligt fundament finns en version på golvet.

Precision och dynamik

ZEISS CARMET Z-kolonnen har en trapetsform. En bred bas ger stabilitet och styvhet för maximal precision. Den uppåtriktade koniska formen sparar vikt, vilket gynnar dynamiken. På detta sätt kombinerar ZEISS CARMET precision och dynamik i en överlägsen design.

Linjära styrskenor med kulkedjor

Linjära styrningar med kulkedjor ZEISS ställer i alla axlar in linjära styrningar med kulkedjor, som kännetecknas av hög styvhet, smidig drift och lågt underhåll.

Integrerad styrning

ZEISS CARMET styrs av en rörlig kontrollenhet som är integrerad i mätmaskinen. Detta minskar antalet gränssnitt, snabbar upp installationsprocessen och minskar utrymmesbehovet. Kontrollenhetens hölje fungerar också som hållare för kontrollpanelen.

Säkerhet

Den horisontella armen på ZEISS CARMET är utrustad med utrymmesbesparande kollisionsskydd på båda sidor för att skydda människor och material från skador och skador. De beprövade friktionsdrifterna i ZEISS-maskinerna som helt enkelt glider igenom vid blockering bidrar också till säkerheten.

Temperaturstabilitet

För alla strukturellt relevanta komponenter använder ZEISS konsekvent stål, vilket möjliggör en jämn och kontrollerad värmeexpansion. Dessutom är Z-kolonnen också värmeisolerad med F.I.-teknik. Resultatet: Resultatet: Maskinen kan användas i ett brett temperaturområde från 16 till 24 °C inom det angivna mätfelet. Dessutom behöver maskinen inte kylas och temperaturkompensation behövs inte. Dessutom kan det lätta isoleringsskyddet snabbt och enkelt tas bort för underhåll.

Produktförfrågan  

Fler produkter i avsnittet 3D-Mätsystem

3D-Mätsystem (CONTURA)

Referensmaskinen i kompaktklassen

CONTURA - den breda plattformen från ZEISS för flexibel, pålitlig och kompromisslös kvalitetssäkring. Den senaste generationen är ännu mer...

3D-Mätsystem (ACCURA)

Lösningen som växer med dig

Har prestanda och precision högsta prioritet? Med sitt breda utbud av konfigurationer kan ZEISS ACCURA anpassas till dina behov - och din budget...

3D-Mätsystem (XENOS)

Referens

ZEISS XENOS är hemma där maximal precision krävs - i forskningsinstitutens mätlaboratorier, flygindustrin och den optiska industrin. Den avancerade maskinen kombin...

3D-Mätsystem (MMZ T)

Den fascinerande kombinationen av mätområde och precision.Perfekt för stora kugghjul.

Med ett mätområde på upp till 14,8 m³ är MMZ T-serien den största av Carl Zeiss m...

3D-Mätsystem (MMZ E)

Idealisk för lastning av stora delar i jämnhögt golv.

MMZ E-gantry-mätmaskiner är idealiska för inspektion av arbetsstycken som transporteras via golvtransportörer eftersom...