Katalog

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

30.05.2024 01:05

INNIO Group analyserar den kemiska sammansättningen av kvarvarande smutspartiklar med ZEISS lösning

"Även en liten metallisk smutspartikel kan orsaka avsevärda skador i våra högpresterande motorer", understryker Christian Troger, Operation QUALITY LEADER på INNIO i Jenbach. Om det till exempel skulle finnas en metallpartikel i storlek med ett sandkorn i vevstakens lager, finns det risk för att oljefilmen i lagret bryts av. Utan tillräcklig smörjning ökar då friktionen mellan vevaxeln och vevstakslagret, vilket kan leda till allvarliga skador.

INNIO-gruppen sätter branschstandarder när det gäller motorprestanda och tillförlitlighet. Jenbachers generatoraggregat samt kraftvärme- och kylsystem i effektområdet från 250 kW till 10,4 MW kan drivas med en mängd olika energikällor som deponigas, avloppsgas, biometan eller vätgas, vilket banar väg för kunderna att gå över till nettonoll.
Men ju högre verkningsgrad och effekttäthet motorerna har, desto högre blir topptrycken och lagerbelastningarna. Konstruktörernas svar är hårdare lager och mindre smörjgap. Detta ökar dock risken för att så kallade mördarpartiklar orsakar oljefilmsbrott.

Fler nyheter

Högsta noggrannhet för komplexa miljöer

För att garantera säkerheten...

Elektrifierad kvalitetssäkring
Från pulver till additivt tillverkade komponenter



Från pulver till additivt tillverkade komponenter Additiv tillverkning erbjuder stor...

17.07.2024 01:05

ZEISS CALYPSO 2024
Nya funktioner

12.06.2024 01:05

ZEISS O-INSPECT duo
Mikroskop och mätinstrument i ett