Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

05.04.2024 01:04

Effektivisera planering och design: kostnadsfria onlineverktyg från ACE i praktiken

Digitalisering och lean management ses som en välkommen bantningskur i många företag. Hur digitala framsteg förenklar processer inom planering och konstruktion visas framför allt av lösningar som utformats ur användarens perspektiv. Konfigurations- och beräkningsprogram från ACE och två praktiska fall tjänar som exempel.


ACE Stoßdämpfer GmbH erbjuder konstruktörer en produktportfölj som sträcker sig längre än dämpningsteknik. Förutom produkter för varvtalsreglering och säkerhet har företaget utökat sitt sortiment av vibrationsdämpningsteknik med många lösningar. Oavsett om det gäller industri- och säkerhetsstötdämpare, industrigasfjädrar eller hydrauliska bromscylindrar, klämelement, roterande bromsar, pneumatiska luftfjäderelement eller vibrationsisolerande plattor och gummimetallisolatorer, erbjuder ACE gratis digitala tjänster för konfiguration och design av sina komponenter för praktiskt taget alla konstruktioner 24/7 på sin webbplats:

www.ace-ace.de/de/berechnungen.html

Dessutom kan ACE:s kommersiella kunder använda den onlinebutik som är kopplad till verktygen på ACE:s hemsida för att smidigt beställa de produkter som bestämts genom design med ett musklick och få dem levererade med paketservice på kort tid.

Kund 1 löser vibrationsproblem med ACE:s onlineverktyg

Detta var den lösning som valdes av en ACE-kund som använder en skålmatare för försortering, organisering, transport och leverans av delar i en automatiserad produktionsprocess. Under drift överfördes vibrationer till en aluminiumram. Resultatet var ett störande brummande ljud. Kunden hittade den perfekta lösningen inom några minuter på ACE:s webbplats. Allt han behövde göra var att ange några nyckeldata som den befintliga massan på 212 kg, en excitationsfrekvens på 100 Hz och stödpunkterna. Sedan dess har fyra vibrationsisolerande vibrationsdämpare överträffat kundens önskade vibrationsisolering på 90 procent och frikopplar tillförlitligt vibrationskällan.

Utgångspunkten för denna exempellösning är direktlänken till beräkningsprogrammet för vibrationsdämpning:

www.ace-ace.de/en/berechnungen/schwingungsdaempfung.html

Användare kan själva beräkna mer än två tredjedelar av alla typiska konstruktionsfall på mycket kort tid och få den lämpliga maskinmonteringen visad. Efter inmatning av några få nyckeldata beräknar programmet direkt maskinens tyngdpunkt och därmed den individuella belastningen på stödpunkterna, med möjlighet att välja mellan alternativa produkter och därmed också mellan olika slutkostnader för vibrationsdämpning.

I teorin skulle vibrationsmätningen också ha kunnat fastställas snabbt och enkelt på plats med ACE:s egen app, VibroChecker. Företaget med säte i Langenfeld erbjuder denna gratisapp på tre språk för iPhones och iPads och, med ett extra litet verktygsprogram, även för stationära datorer. VibroChecker finns t.ex. som iOS-app i Apple Store under denna länk:

https://apps.apple.com/de/app/vibrochecker/id819293915


Kund 2 hittar skräddarsydd lösning mot vibrationer

Även i den andra tillämpningen handlade det om att separera material från varandra. Den här gången gällde det att frikoppla två flera ton tunga blästerhjulssystem från betonggolvet. För detta ändamål monterades vibrationsisolerande paneler i efterhand under systemen. Deras främsta uppgift är att förhindra att de vibrationer som systemen överför till betonggolvet påverkar känsliga mätanordningar för grovhet och personal i det angränsande mätrummet. I det sistnämnda mätte man grovheten på ytor som skulle bearbetas. Beroende på driftläget för de två blästerhjulsystemen var de mätningar som krävdes för detta inte längre genomförbara på grund av de vibrationer som genererades under arbetsprocessen.

I detta komplexa fall konsulterades ACE, som en långvarig partner, först per telefon. De tekniska rådgivarna rekommenderade SLAB-panelerna från området vibrationsteknik:

www.ace-ace.de/de/produkte/schwingungstechnik/schwingungsisolierende-platten/slab-170-bis-slab-275.html

De levererade elementen kan limmas på substratet under befintliga maskiner och system för installation med liten ansträngning. Även om denna typ av dämpning med viskoelastiska PUR-material förknippas med isolering eller bromsning av vibrationer i de flesta industriella tillämpningar, har ACE också lyckats eliminera ytterligare stötar med detta material. För detta ändamål kan skivorna i produktfamiljen SLAB 030 till SLAB 300 snabbt anpassas till respektive applikation:

www.ace-ace.de/de/berechnungen/daempfungsmatten-konfigurator-online.html

I det här fallet bestämdes SLAB 720-paneler för det större blästerhjulssystemet och specifika dimensioner för den mindre SLAB 600 med hjälp av beräkningsprogrammet för vibrationsisolerande paneler, som också finns gratis online:

www.ace-ace.de/de/berechnungen/isolationsmatten-konfigurator-online.html

Panelernas kvalitet och storlek bestämdes i förväg med hjälp av beräkningar av excitationsfrekvens och punktbelastning. Med standarddensiteter på 720 eller 600 kg/m³ och en materialtjocklek på 25 mm kan de nu eliminera de vibrationer som uppstår i en sådan utsträckning att de inte längre kan kännas i det närliggande mätrummet. Enligt kunden är detta en verklig konkurrensfördel, och för ACE är det ytterligare ett fall som har lösts tack vare SLAB-paneler, och ett som bokstavligen är svårt med tanke på att systemen väger flera ton.

Fler nyheter

Av förståeliga skäl tar tillverkarna det säkra före det os&auml...

När rullstolar testas tar tillverkarna det säkra före det osäkra av f...

22.12.2023 01:05

Stötdämpare för säkerhet
Nödstoppsspecialister firar premiärer inom film och TV
När det gäller industriell dämpningsteknik är ACE en av de första kontaktpunkterna för de flesta ingenjörer och konstruktörer världen över. Oavsett vilka förfrågningar experterna har idag svarar ACE alltid snabbt, antingen online eller genom personlig kontakt på plats.

Det finns mycket utrymme för förbättringar när det gäller utformningen av rullstolar. Det visar d...

Avlastning vid hantering och ombyggnad: universalskruvmejsel med gasdrivfjäder och strukturdämpare från ACE