Katalog

Franke GmbH

Franke GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

Franke GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

26.03.2024 02:03

Inget utrymme är inte ett argument

I världen av lagertekniker står en innovativ lösning i rampljuset: wire race-lagret.

Den avgörande skillnaden mellan ett konventionellt kullager och ett trådrullager ligger i rullringarna. I ett wire race-lager rullar rullelementen inte på solida husringar utan på härdade trådar. Flexibiliteten i denna princip gör det möjligt att konstruera friare och enklare för att utveckla bättre produkter.

Av denna anledning erbjuder trådbanelager ett antal fördelar som inte kan förbises.

Jämförelse av principer

Traditionella rullningslager kan ofta vara skrymmande och tunga, och de tar upp onödigt mycket plats i konstruktionen. Wire race-lager är däremot kompakta och sparar utrymme både utvändigt och invändigt för dina komponenter. Detta är särskilt användbart för applikationer som robotar, där varje centimeter räknas, eller för integrering av interna kabelgenomföringar.

Detta kan demonstreras på ett imponerande sätt med hjälp av lagerelement av typen LER.

Bild nr 2
Designexempel 1: Franke trådringlager typ LER med direktdrivning.
Det kompakta installationsutrymmet möjliggör extremt tunnväggiga konstruktioner. Belastningen kompenseras helt av LER-lagerelementet.


Bild nr 3:
Konstruktionsexempel 2: Trådlager typ LER i huset till ett lättviktslager för antennrotation.
Lågt utrymmesbehov tack vare direkt integrering i huset. Hög styvhet och okänslighet för vibrationer och temperaturförändringar är ytterligare fördelar.


Trådlager anpassas till dina krav

En unik egenskap hos trådlager är deras förmåga att låta infogade ledningar ta upp alla belastningar. Detta möjliggör ett fritt val av material och utformning av den omgivande konstruktionen. Från stål och rostfritt stål till aluminium, plast och till och med 3D-printade material - trådbanelager anpassar sig sömlöst till olika krav. De erbjuder inte bara lastbärande kapacitet och styvhet, utan möjliggör också tunnväggiga geometrier med tillräcklig styrka, vilket ökar frihetsgraden i designen.

Att tänka på framtiden

Med trådrullager räcker det ofta med att byta ut vissa komponenter, t.ex. löpbanor, rullelement och burar, för att lagret ska bli fullt funktionsdugligt igen.

Särskilt när det gäller komplexa husdelar med komplicerad geometri eller tillverkade av högkvalitativa material som rostfritt stål, visar sådana översyner snabbt sina fördelar.

Även med konventionella svängkransar kan byte av trådlagret spara upp till 60% i kostnader jämfört med att köpa ett nytt komplett lager.

Fler nyheter

Franke GmbH har funnits i Obere Bahnstraße i Aalen sedan 1954. Med utgångspunkt i Erich Fra...

Lätt att använda och bra design: Det unga företaget Sachs Products lägger särskild vikt vid dessa...

Den spanska tillverkaren av förpackningsmaskiner Mespack är specialist på flexibl...

En utmaning blir en framgångshistoria:

Efter att

tidigare ha arbetat på en lösning med flera...