Katalog

Franke GmbH

Franke GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

Franke GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

21.03.2023 01:03

Spadtagningsceremoni Anläggning 6

Franke GmbH har funnits i Obere Bahnstraße i Aalen sedan 1954. Med utgångspunkt i Erich Frankes uppfinning av trådlager har vi utvecklats till en specialist på roterande och linjära rörelser inom många olika branscher. Nya tillämpningsområden, som till exempel e-mobilitet, tillkommer ständigt. Produktionsområdena växer med uppgifterna.

Vi ser oss själva som en utvecklingspartner för innovativa lösningar. Anpassat till kundernas krav skapar Franke tekniska mästerverk för det speciella. Superljudlösa precisionslager för datortomografer samt ultralätta rullningslager från 3D-skrivaren. Franke wire-race-lager finns i medicinsk teknik, stickmaskiner eller verktygsväxlare. De monterar tryckta kretskort i högsta hastighet eller vrider enorma solpaneler i tusental för att följa solens bana. Franke har nu cirka 360 anställda vid sitt huvudkontor i Aalen. Franke håller för närvarande på att bygga igen: Den nya fabriken 6 kommer att byggas i mitten av 2024 och kommer att ge Obere Bahnstraße ett nytt utseende.

Franke är klimatneutralt senast 2025

Hållbarhet är också en stor fråga för Franke. Företaget vill vara klimatneutralt senast 2025. Redan 2019 fastställdes för första gången koldioxidavtrycket för en av kärnprodukterna: huvudlagret för datortomografer. Detta visade att 80 % av produktens utsläpp sker i processer uppströms eller nedströms. Därför sökte man tillsammans med leverantörerna efter sätt att övergå till klimatvänliga processer och upprätta dem.

Slutsats

Kraven på moderna industriföretag i den globala konkurrensen fortsätter att öka. Att vara öppen för nya trender samtidigt som man bevarar traditioner är nyckeln till framgång. På Franke lyckas denna balansakt varje dag på nytt.

Fler nyheter

I världen av lagertekniker står en innovativ lösning i rampljuset: wire race-lagret.

Lätt att använda och bra design: Det unga företaget Sachs Products lägger särskild vikt vid dessa...

Den spanska tillverkaren av förpackningsmaskiner Mespack är specialist på flexibl...

En utmaning blir en framgångshistoria:

Efter att

tidigare ha arbetat på en lösning med flera...