Katalog

Stäubli Electrical Connectors AG

Stäubli Electrical Connectors AG

  • DIN EN ISO 9001

Stäubli Electrical Connectors AG

  • DIN EN ISO 9001

08.01.2024 01:01

Stäubli och partners färdigställer Nordamerikas första storskaliga mekaniserade laddningsprogram för elbilar i en hamn

SSA Terminals, LLC har tagit 33 terminaltraktorer i drift som är konstruerade för utsläppsfria elfordon (EV) med helautomatiska snabbladdningsanslutningar (QCC) med hög kapacitet.

Stäubli Electrical Connectors, en ledande global tillverkare av elektriska kontaktlösningar, har tecknat avtal med SSA Terminals, LLC, ett joint venture med Matson Navigation Company, för att tillhandahålla automatiserade laddningsanslutningar för 33 terminaltraktorer i hamnen i Long Beach, Kalifornien. Detta projekt är ett av de största automatiserade laddningsprogrammen för elfordon vid aktiva hamnar i USA. SSA Terminals och Stäubli implementerar för närvarande ytterligare fem enheter med QCC i Oaklands hamn.

Projektet med SSA Terminals är en del av ett bidrag på 50 miljoner dollar som Long Beachs hamn fick från California Air Resources Board (CARB) inom ramen för ZANZEFF-programmet (Zero and Near Zero Emission Freight Facility). ZANZEFF finansierar strategier för att minska utsläppen vid fraktanläggningar i hela delstaten och är en del av California Climate Investments, ett delstatligt program som utnyttjar miljarder dollar från cap-and-trade för att minska växthusgasutsläppen, stärka ekonomin och förbättra folkhälsan och miljön - särskilt i missgynnade samhällen.

För det här projektet utrustades 33 traktorer som användes för att transportera fraktcontainrar runt terminalområdet med en eldriven drivlina. SSA Terminals, som driver hamnterminalen, valde det australiensiska företaget Tritium för att installera 175 kW DC högeffektsladdare för att driva traktorerna och Stäubli för att installera sin automatiska snabbladdningslösning QCC.

Fördelar för Kalifornien och dess hamnar

Stäublis QCC-system har en sluten konstruktion med stift och uttag som är självrengörande och beröringsskyddad på båda sidor av kontakten och som enkelt kan korrigera feljusteringar. I Long Beachs hamn ansluter de 33 QCC-systemen automatiskt Tritiums lastningsutrustning till en kontakt på varje terminaltraktor, vilket skapar ett säkert och effektivt lastningssystem. Här är några av höjdpunkterna i denna tekniska lösning

  • Beröringsfri drift: Alla traktorer kan laddas samtidigt utan manuellt ingripande. Förarna kör helt enkelt in i en laddningsstation och QCC kör ut för att ansluta traktorerna under raster eller skiftbyten. Detta säkerställer maximal laddningstid och arbetsutnyttjande.
  • Miljömässigt härdad: Varje QCC är dimensionerad för mer än en megawatts effekt och har UL-certifierade komponenter som står emot föroreningar som vanligtvis påverkar hamnutrustning, till exempel salt luft, hög luftfuktighet samt rost och gummi i luften.
  • Lågt/inget underhåll: QCC-systemet är konstruerat för upp till 100 000 plug-in-cykler och kräver lite eller inget underhåll med en förväntad livslängd på 20 till 30 år.
  • Bättre luftkvalitet: Projektet bidrar till att uppfylla utsläppsminskningsstrategierna i Port of Long Beach och Port of Los Angeles Joint Clean Air Action Plan, som syftar till att göra terminalverksamheten 100 procent utsläppsfri till 2030.
"Stäubli är tacksam mot SSA Marine för möjligheten att ansluta fordonet till infrastrukturen och demonstrera innovativ nollutsläppsteknik som förbättrar driftseffektiviteten utan att förorena luften omkring oss."
David Rababy - Sales Director E-Mobility North America.

Detta projekt med Stäubli är ytterligare ett steg på SSA Terminals resa mot att minska koldioxidutsläppen i sin verksamhet. Det bygger på företagets långa historia av innovation när det gäller att testa och använda ny teknik för att minska utsläppen vid sina marina terminaler.

om SSA Terminals / SSA Marine

SSA Terminals är ett dotterbolag till SSA Marine, en av världens ledande oberoende, privatägda operatörer av marina terminaler med verksamhet i mer än 250 terminalanläggningar och järnvägsverksamhet i USA, Kanada, Mexiko, Centralamerika, Sydamerika och Asien. Sedan starten 1949 har SSA Marine fortsatt att växa med kundernas bästa för ögonen.

Om Port of Long Beach

Port of Long Beach är en av världens främsta hamnar, en port för handel över Stilla havet och ledande inom varutransporter och miljöansvar. Hamnen hanterar mer än 200 miljarder dollar i handel varje år och ger 2,6 miljoner handelsrelaterade jobb i hela landet, inklusive 575 000 i södra Kalifornien.

Fler nyheter

Franskt väveri investerar i Stäubli för att uppfylla ESG-krav
Den marknadsledande MC4-portföljen av Stäubli PV-kontakter omfattar nu en DC-anslutningslösning för batterilagringssystem som kallas MC4-Evo stor.