Katalog

Stäubli Electrical Connectors AG

Stäubli Electrical Connectors AG

  • DIN EN ISO 9001

Stäubli Electrical Connectors AG

  • DIN EN ISO 9001

27.10.2023 01:10

Jacquardvävning - steg mot hållbarhet

Franskt väveri investerar i Stäubli för att uppfylla ESG-krav

Det franska väveriet Les Tissages de Charlieu (LTC) har installerat 40 nya SX PRO Jacquard-maskiner under första kvartalet 2023. Detta är inte det första förvärvet av Stäubli Jacquard-maskiner, men den här gången gjordes investeringen som en del av LTC:s globala ESG-strategi (Environment, Social and Governance).

Miljöpåverkan är ett viktigt kriterium för LTC när de väljer dessa nya Jacquard-maskiner. Stäubli SX PRO Jacquard-maskinerna är konstruerade för lägre energiförbrukning och passar perfekt för att uppfylla företagets hållbarhets- och ESG-mål. En annan viktig faktor är Stäubli Jacquard-maskinernas hållbarhet. I LTC:s lokaler finns Stäubli Jacquard-maskiner som har varit i drift i mer än 20 år.

De 40 nya SX PRO Jacquard-maskiner som LTC köpte monterades på nyinstallerade vävmaskiner som företaget huvudsakligen använder för att bearbeta återvunnet garn som en del av ett scenario för cirkulär ekonomi. LTC och Stäubli bidrar till en grönare framtid inom textilindustrin: LTC med sin globala ESG-strategi och Stäubli med sina högeffektiva, energibesparande och hållbara lösningar.

Fler nyheter

SSA Terminals, LLC har tagit 33 terminaltraktorer i drift som är konstruerade för utsläppsfria elfordon (EV) med helautomatiska snabbladdningsanslutningar (QCC) med hög kapacitet.
Den marknadsledande MC4-portföljen av Stäubli PV-kontakter omfattar nu en DC-anslutningslösning för batterilagringssystem som kallas MC4-Evo stor.