Katalog

Stäubli Electrical Connectors AG

Stäubli Electrical Connectors AG

  • DIN EN ISO 9001

Stäubli Electrical Connectors AG

  • DIN EN ISO 9001

20.10.2022 03:10

MC4-Evo stor: Högkvalitativ DC-anslutning för batterilagringssystem (BESS)

Den marknadsledande MC4-portföljen av Stäubli PV-kontakter omfattar nu en DC-anslutningslösning för batterilagringssystem som kallas MC4-Evo stor.

Den nya MC4-Evo stor för anslutning av batterilagringssystem (BESS) kompletterar MC4-Evo 2-produktlinjen som ett viktigt tillägg till portföljen för DC 1500 V.

Den här pluggbara anslutningen mellan växelriktaren och lagringssystemet gör installationen enkel och garanterar den välkända, hållbara, långvariga och förlustfria anslutningskvaliteten som de ursprungliga MC4- och MC4-Evo 2 DC-kabelkopplingarna i solcellssträngen. Förutom den beprövade MULTILAM-kontakttekniken har den här anslutningslösningen för energilager från Stäubli en 45° roterad kontaktyta för att garantera en felsäker installation. Det är inte möjligt att ansluta MC4-Evo stor till en MC4- eller MC4-Evo 2-kabelkoppling som används i solcellssträngen eller vid batteriutgången på växelriktarens DC-sida.

Liksom alla original MC4-kontakter från Stäubli uppfyller MC4-Evo stor, den här anslutningslösningen för BESS, kraven i skyddsklass IP68, vilket gör den till en extremt robust produkt som garanterar tillförlitlig och långvarig drift även under tuffa användningsförhållanden.

Den nya MC4-Evo-anslutningslösningen består av en kabelkoppling och en ytmonterad låda som monteras på växelriktaren och batterilagringsenheten. Produktens kvalitet och prestanda bekräftas av TÜV- och UL-certifikat.

Fler nyheter

SSA Terminals, LLC har tagit 33 terminaltraktorer i drift som är konstruerade för utsläppsfria elfordon (EV) med helautomatiska snabbladdningsanslutningar (QCC) med hög kapacitet.
Franskt väveri investerar i Stäubli för att uppfylla ESG-krav