Katalog

FLUX-GERÄTE GmbH

FLUX-GERÄTE GmbH

  • ISO 9001:2015

FLUX-GERÄTE GmbH

  • ISO 9001:2015

27.11.2023 01:11

FLUX-GERÄTE GMBH har erkänts som ett officiellt KLIMAfit-företag

Vad är KLIMAfit?
Med KLIMAfit - ett projekt i enlighet med delstaten Baden-Württembergs riktlinjer för finansiering av KLIMAfit - upprättar företag sin växthusgasbalans med stöd av Arqum GmbH och härleder ekonomiskt lönsamma åtgärder för att förbättra sin energieffektivitet och minska sina individuella utsläpp. Deltagandet i programmet lönar sig därför inte bara när det gäller klimatskydd, resursanvändning och driftskunskap, utan i slutändan även när det gäller kostnadsbesparingar. Programmet fokuserar på att minska utsläppen av växthusgaser.

Genomförande och projektsteg
Under sex månader utbildas de deltagande företagen av konsulter i alla klimatrelaterade ämnen i fyra workshops. Externa experter bjuds också in för att rapportera om aktuell praxis och ny, innovativ teknik inom relevanta områden för vart och ett av de viktigaste ämnena. De individuella rådgivningsmötena som hålls parallellt med workshopparna utgör kärnan i projektet. Vid dessa möten genomförs en individuell väsentlighetsanalys med varje projektdeltagare för att fastställa omfattningen av växthusgasbalansen. När växthusgasbalansen har upprättats visas deltagarna individuellt, med stöd av konsulterna, inom vilka områden det finns optimeringspotential för att systematiskt minska utsläppen och sänka kostnaderna. Dessa tillvägagångssätt registreras i ett åtgärdsprogram och genomförs under projektets gång och om möjligt även efteråt.

Växthusgasbalans
Det huvudsakliga innehållet i KLIMAfit är den strukturella utvecklingen av en individuell växthusgasbalans för varje deltagande företag baserat på kraven och principerna i Greenhouse Gas Protocol. De så kallade Scope 1-utsläppen (=direkta utsläpp) och Scope 2-utsläppen (=indirekta utsläpp) måste fastställas av varje deltagande företag som obligatoriskt innehåll. Hit hör utsläpp från el- och värmeenergiförbrukning samt fordonsflottan. Med hjälp av väsentlighetsanalysen fastställs också vilka Scope 3-utsläpp (=uppströms/nedströmsutsläpp) som ska ingå i ett företags balansräkning utifrån kriterierna kvantitet, datatillgänglighet och påverkansmöjligheter. Detta inkluderar till exempel affärsresor, inköpta varor, pendlarutsläpp, transporter och evenemang. Detta resulterar i individuella balansräkningsgränser för varje företag.

Projektavslutning
I slutet av projektet kontrolleras efterlevnaden av de nödvändiga kriterierna av en oberoende kommission. Alla deltagande organisationer får ett pris vid ett högprofilerat evenemang.


Resultat
Minska kostnaderna och samtidigt bidra till klimatskyddet - det var de mål som FLUX-GERÄTE GMBH satte upp för sig själv när samarbetet inleddes i september 2022. Under projektperioden på drygt nio månader lyckades FLUX definiera ett stort antal enskilda åtgärder för att minska utsläpp och kostnader och erkändes därför också som ett officiellt KLIMAfit-företag i slutet.

FLUX klimatriktlinje
FLUX-GERÄTE GMBH
Världens första elektriska trumpump döptes till FLUX 1950. Sedan dess har den obestridda pionjären inom området trumpumpsteknik även förvärvat enastående expertis och erfarenhet inom många andra områden av pumpteknik. Det omfattande produktspektrumet sträcker sig nu från en mängd olika pumptyper med motorer, flödesmätare och tillbehör till delsystem för anläggningskonstruktion och speciella systemlösningar som tömningssystem för fat. Det internationellt verksamma familjeföretaget med sina 7 dotterbolag och många agenturer levererar sina produkter till över 100 länder världen över.

Fler nyheter

22.11.2023 09:00

Flux-pumpar på Brau Beviale
från 28.11.2023.-.30.11.2023

SUR/FIN NASF



Cleveland, Ohio/USA Utställare: FLUX Pumps Corporation USA<...

FLUX-GERÄTE GMBH tilldelades stämpeln "Framtidens arbetsgivare"
Utvinning av råvaror för tvåltillverkning på ett tillförlitligt sätt