Katalog

Systea GmbH

  • EN 1090

05.12.2023 01:12

Konsten att fästa 3D-element exakt och snabbt

I en tid som kännetecknas av brist på arbetskraft och allt kortare beslutsdatum under projektutvecklingen finns nu verktyg som 3D-planering och design tillgängliga. Nära samordning och samarbete mellan byggelementtillverkaren, arkitekten och fasadbyggaren innebär att prefabricerade element kan genomföras med kortare monteringstider.

För att montera dessa snabbt och exakt krävs specialutvecklade underbyggnadssystem, förmonteringsalternativ och tekniker samt ett nytänkande inom planering och montering. Byggelementen är tyngre och mindre småskaliga, vilket uppfyller dagens krav på arkitektur.

Byggelement i storformat som arkitektoniska blickfång
I SPURWERK, det imponerande byggprojektet från Bremen-investeraren och projektutvecklaren "Peper & Söhne", omsätts kraven på modern arkitektur i praktiken. På platsen för den tidigare Neustadtsgüterbahnhof (Neustadts godsstation) skapas en modern, mångsidig kommersiell blandning av kontor, hantverk, showrooms och restauranger på en yta av cirka 90 000 kvm.

Westphal Architekten BDA ansvarar för det urbana utseendet på den nya rymliga arbetsmiljön. Det nyutvecklade kvarteret består av flervåningshus klädda i gråaktigt iriserande tegel som stöds av antracitfärgade, våningshöga betongplintar.

Säkert stöd för tredimensionella, storformade betongpelare i elementkonstruktion
En specialkonstruktion av det beprövade SYSTEA-profilsystemet UBE NG förbinder plattor och beslag tillverkade av RIEDER av glasfiberbetong. För att påskynda monteringen av de uppåtsträvande, pilliknande 3D-elementen av glasfiberbetong valde man tvådimensionella element i serien formparts. Elementen prefabricerades för att passa exakt ihop med systemhörnbeslag och skickades till byggarbetsplatsen efter förmontering.

I nära samarbete med Kohlmeyer Fassadenbau var det därför möjligt att inte bara förkorta monteringsprocessen många gånger om, utan också att perfekt kombinera den höga kvaliteten på förmonteringen med arbetet på byggarbetsplatsen. Vid montering av storformatselement på plats är det viktigt att ha en exakt plan design och exakt montering med kran.

SYSTEA-profilsystemet UBE kännetecknas av dold fastsättning av storformatsfasadpaneler. I byggprojektet i Bremen skruvades beklädnadselementen ihop dolt med hjälp av Rieder-systemkonsoler. För att uppfylla kraven på värmeisolering har SYSTEA-systemet optimerats termiskt. Agraffinfästningen kan göras på plats eller i förmonteringen. För enklare bearbetning har väggkonsolerna utrustats med ett monteringshjälpmedel som gör att stödprofilen kan fixeras och hållas på plats.

SYSTEA finns tillgänglig för individuella diskussioner och frågor.

Fler nyheter

När man tänker på Bauhaus i Berlin associerar man automatiskt till Gropius. Med den nya Bauhaus A...

Med omedelbar verkan är SYSTEA tillgängligt med BIM-innehåll för alla underb...

06.10.2021 00:00

Kryssningsterminal Ostseekai
Lyckad kombination av gammalt och nytt