Katalog

Systea GmbH

  • EN 1090

30.09.2022 15:09

SYSTEA:s fasadsystem digitalt tillgängliga som BIM-innehåll

Med omedelbar verkan är SYSTEA tillgängligt med BIM-innehåll för alla underbyggnadssystem som BIMsystems tillhandahåller. Planerarna kan placera och konfigurera systemlösningarna direkt i sitt eget CAD-system och överföra viktiga data för produktionen till tillverkaren. Med detta steg utökar SYSTEA sin digitala portfölj i samarbete med BIMsystems.

SYSTEA digitaliserar fasadkonstruktioner till BIM-innehåll för att optimalt stödja planeringsprocessen med BIM
Med BIM (Building Information Modelling) kan byggprojekt digitaliseras redan från början och viktig information om planering, utförande och infrastruktur kan samlas in och hanteras i en så kallad digital tvilling. För att kunna genomföra det i praktiken krävs bl.a. BIM-kompatibla data som informationskälla. För att stödja planerare i den digitala planeringen och för att ytterligare främja digitaliseringen av byggandet gör SYSTEA sina underbyggnadssystem tillgängliga som BIM-innehåll.

Sedan april har SYSTEA:s produktinformation varit tillgänglig som BIM-innehåll i waya. waya fungerar som en plug-in för CAD-systemen ArchiCAD och Revit och skapar en länk mellan planerare och tillverkare. Förutom geometridata för sina byggprodukter har SYSTEA också integrerat den tillhörande expertisen i BIM-innehållet. Detta resulterar i den unika mångsidigheten hos BIM-innehållet på waya. Förutom den klassiska placeringen av BIM-innehåll i CAD-systemet möjliggör waya BIM-aktiverad produktkonfiguration. BIM-innehållet från SYSTEA är konfigurerbart online och kan individualiseras innan det integreras i CAD-planeringen med hjälp av plug-in-modulen. Detta gör att tidskrävande manuella justeringar i CAD-systemet hör till det förflutna.

Förutom den höga graden av anpassning av BIM-innehållet sparar planerarna effektivt tid vid sökning, val och placering av de digitaliserade underbyggnadssystemen tack vare det tydliga waya-gränssnittet. Jürgen Walter, produktchef på SYSTEA, välkomnar detta tillvägagångssätt: "På SYSTEA strävar vi efter att ständigt förenkla det dagliga arbetet för våra affärspartner. Med BIMsystems har vi en partner vid vår sida som stöder oss i detta. Våra underbyggnadssystem är individuella och av hög kvalitet. Detta måste återspeglas i den digitala ansökan. Det är därför vi förlitar oss på BIM-systemet, eftersom det även kartlägger komplexa systemkrav och fortfarande är användbart för användaren."

"I en värld som ständigt blir mer komplex vill vi med allt vi gör göra det dagliga arbetet för våra affärspartner enklare." Detta motto är en del av SYSTEA:s uppdrag. Både när det gäller produktion av underkonstruktioner för fasader och digitala konsulttjänster. Med waya kan SYSTEA:s fastighetskonsulter direkt visa motsvarande BIM-innehåll för förfrågningar från planerare, ändra det och göra det korrekt tillgängligt för planeraren. Företaget följer planläggarna på ett effektivt sätt i processen utan onödiga iterationer.

Resultatet: Arkitekter, byggare och hantverkare samt bostadsföretag drar nytta av förlustfria nätverk i BIM-planeringen, rådgivning direkt i CAD-systemet, digitaliserade projekt- och produktdata och adressatanpassad information under hela planeringsprocessen.

SYSTEA säkerställer uppdaterat och korrekt BIM-innehåll - när som helst
BIMsystems använder befintliga digitaliserade material- och produktdata som digitaliserad expertis för SYSTEA BIM-innehållet. via underhållsmiljön linya by BIMsystems utvecklas denna produktinformation till BIM-innehåll och skapas, förvaltas och uppdateras med expertis i form av regler och logik av tillverkaren själv. Detta innebär att BIM-innehållet på waya alltid är uppdaterat och kan användas av tillverkaren. "Simplifying Facades" blir därmed en verklighet för planerare - för tillverkare och planerare.

Därför förlitar sig fasadspecialisten nu på waya från BIMsystems. Eftersom BIM-systemets höga effektivitet och funktionalitet för SYSTEA självt är övertygande: korta handläggningstider och liten ansträngning för att skapa BIM-innehållet genom underhållsmiljön "linya".

waya är gratis för planerare med alla grundläggande funktioner! Det gör det möjligt för dem och andra intressenter inom byggbranschen att söka, omvandla, konfigurera och placera BIM-innehåll från SYSTEA och att samarbeta med partners i en central datamodell. Installationen är okomplicerad: Efter att ha laddat ner det kostnadsfria insticksprogrammet och installerat det behöver användarna bara registrera sig en gång gratis. Därefter är waya redo för drift och kan styras direkt från CAD-systemet.

Fler nyheter

I en tid som kännetecknas av brist på arbetskraft och allt kortare beslutsdatum under projektutve...

När man tänker på Bauhaus i Berlin associerar man automatiskt till Gropius. Med den nya Bauhaus A...

06.10.2021 00:00

Kryssningsterminal Ostseekai
Lyckad kombination av gammalt och nytt