Katalog

Systea GmbH

  • EN 1090

06.10.2021 00:10

Kryssningsterminal Ostseekai

Lyckad kombination av gammalt och nytt

Oavsett om det är ett prisbelönt bostadsområde i Danmark, en extraordinär museibyggnad i Frankrike eller ett vattentorn i Luxemburg - över hela världen väljer byggherrar, arkitekter, planerare och fasadinstallatörer lösningar från SYSTEA. Särskilt när det gäller representativa byggnader faller man gärna tillbaka på våra högkvalitativa och hållbara underbyggnadssystem. Detta visar att SYSTEA-lösningar kan användas för alla typer av byggprojekt, oavsett om det rör sig om kommersiella, bostads- eller offentliga byggnader.

I den norra anslutningen till den befintliga Ostseekai terminalen i Kiel hamn byggdes ytterligare en terminal på en yta av 3 700 m². Den nya kryssningsterminalen är utformad tillsammans med den befintliga terminalbyggnaden som en del av en ensemble. Byggnaden blir en återspegling av rörelserna, eftersom fasadens rundade form tar upp linjerna i besöksflödena och landgångarna och integrerar dem i arkitekturen som integrerade komponenter.
Kännetecken för fasaden är stora glasytor som ger insyn, samt böjda och osynligt fastsatta Alucobond-kassetter på vinden och i entréområdet. Dessutom utformades undertaket med platta, synligt fastsatta Alucobond-paneler.