Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

30.08.2023 01:08

Säkerhet och produktivitet i steg: Universella mutterdragare med små stötdämpare från ACE

Efterfrågan på desinfektionsmedel var stor under coronapandemin. Metallatelier GmbH tillverkade snabbt en liten serie av en universalskruvmejsel för en kemikalietillverkare för att skruva på locken på olika typer av behållare. Del 1 av denna användarrapport visar hur samspelet mellan smarta komponenter från drivenheten till momentbegränsare och sensorer till små stötdämpare i produktionen leder till snabbare skruvning, ökad flexibilitet i flaskstorlekar och mer säkerhet.

Metallatelier GmbH spelar en särskild roll inom området specialmaskinskonstruktion. Detta beror på den mångsidighet som studion från Deggenhausen i Bodensjöområdet, dess grundare och ägare David Fuchs och medarbetarna visar i olika projekt. företaget grundades 1985 för att ge teknisk support till konstnärsvänner vars kreativa och arkitektoniska idéer David Fuchs hjälpte till att förverkliga inom metallsektorn, och fortsätter att förverkliga visioner från konst, arkitektur och design på en bevisat hög teknisk nivå. Dessutom lyckades David Fuchs och hans team 2006 förse en tillverkare av rengöringsmedel med en bruksmodellskyddad specialmaskin för tidigare okänd flexibilitet och felsäkerhet vid automatiserad skruvning av flaskor. Så föddes den första universalskruvmejseln från Metallatelier GmbH.


Unik anordning för skruvkapsylmontering

Denna första generation av specialmaskinen är grunden för ett framgångsrikt bidrag i kampen mot SARS-CoV-2. Huvudaktör är Bilgram Chemie GmbH, som bland annat handlar med kemikalier men också tillverkar tvätt- och rengöringsråvaror samt rengöringsmedel. De ansvariga på företaget från Ostrach i Oberschwaben kände till Universalskruvmejseln 1.0, särskilt dess enstaka skruvlocksmonteringsanordning, som automatiserar säker förslutning av en mängd olika flaskor med rengöringsmedel, inklusive sådana med pumpspruthuvud. Så de bad Metallatelier att ta fram en uppföljningsserie. Medan den första generationen handlade om att snabba upp hanteringen låg fokus nu på att öka produktionshastigheten för att kunna möta efterfrågan på desinfektionsmedel. "Å andra sidan var det nödvändigt att anpassa vår konstruktion ännu mer varierat och snabbt till nya förslutningar och bandhöjder, eftersom vår kund ville fylla främst små vialer med manuell desinfektion på tre specialmaskiner", beskriver David Fuchs en del av de nya kraven.

För att uppnå dessa mål har den grundläggande arbetsprincipen varit densamma som för föregångarkonstruktionen: Flaskorna fixeras centralt under skruvmekanismen av två klämbackar som är täckta med etylen-propylen-dien (monomer) gummi (EPDM). Fyra griprullar griper sedan tag i skruvkorken och skruvar fast den tills det förinställda vridmomentet har uppnåtts. Med hjälp av de nedre små stötdämparna bromsas inte bara den pneumatiska sliden, utan gripmekanismens slutposition bestäms också av dämparnas position och därmed justeras maskinen till de olika skruvlocksstorlekarna. Släden stoppas också vanligtvis av en liten stötdämpare innan den når sitt ändläge. Den övre dämparen ser också till att vagnen inte behöver köras till sitt ändläge varje gång, utan stoppas redan när griparrullarna är öppna tillräckligt långt för att den skruvade enheten ska kunna transporteras vidare. Ett annat tidsbesparande syfte med systemet: flaskor med handtag eller pumpspruthuvuden kan också roteras för bättre vidare transport eller för att packas i containrar eller för lastning i ett redan stängt tillstånd och därmed föras in i enhetliga positioner.






Fler nyheter

På Swiss Science Center Technorama finns 500 experimentstationer som ger besökarna m&o...

Idrottsforskare använder också hydrauliska maskinelement i sina konstruktioner. S&auml...

Att transportera mRNA-vaccinet mot COVID-19 från Biontech/Pfizer är en verklig logisti...

Förutom programvara för dimensionering samt CAD-data och simuleringar erbjuder ACE Sto&...

ACE Stoßdämpfer GmbH erbjuder nu konstruktörer inte bara konfigurations- och ber&...

Vad stuntmän är för filmstjärnor, är TUBUS strukturdämpare för dyra filmkamerasystem: de tar allt...