Katalog

Maschinenfabrik Berthold HERMLE AG

Maschinenfabrik Berthold HERMLE AG

  • DIN EN ISO 9001:2015

Maschinenfabrik Berthold HERMLE AG

  • DIN EN ISO 9001:2015

11.07.2023 05:07

Automation i perfektion - HERMLE på EMO 2023

Från 18.09.23 till 23.09.23 ställer Maschinenfabrik Berthold HERMLE AG ut på 560 m2 i Hall 12, monter C30, trogen sitt motto - allt från en källa - tre fullt utrustade automationslösningar och en fräsande/svarvande bearbetningscenter. Alla maskiner visar de tekniska fördelarna med HERMLE-produkter med intressanta bearbetningsoperationer.


Med sina HIGH-PERFORMANCE-LINE och PERFORMANCE-LINE bearbetningscenter har HERMLE AG under många år varit ett riktmärke i en mängd olika branscher som kräver exakta, högkvalitativa och långsiktigt exakta maskiner. Bristen på kvalificerad arbetskraft och även det ekonomiska trycket att använda automatiserade system har ökat stadigt under de senaste åren. HERMLE AG grundade till exempel tidigt ett eget dotterbolag för automation, HERMLE Systemtechnik GmbH. Med en automationsandel som sedan dess har vuxit till över 50% var detta ett mycket framåtblickande beslut som mer än väl betalar sig idag. Därför kommer fokus på EMO också att ligga på området automation och digitalisering. Här visas tre olika tillvägagångssätt, både för ett brett utbud av delar och för tillförlitlig och ekonomisk produktion av högkvalitativa komponenter.


HERMLE AG ägnar ett helt ämnesområde åt teknikutveckling. Här besvaras användarnas frågor om ny produktionsteknik, fräs- och svarvcykler, digitala komponenter och specialhårdvara av specialister.

Robotsystemet RS 05-2 anpassat till en C 12 -
för arbetsstycken upp till 10 kg med samtidig lagring av stora och enskilda delar i en mängd olika lagringsmoduler.

Robotsystemet RS 1 anpassat till en C 250 - kan flexibelt greppa, klämma och lagra arbetsstycken upp till 15 kg och paletter upp till 60 kg. Maximal flexibilitet med mycket hög processäkerhet.

Hanteringssystemet HS flex anpassat till en C 32 -
för arbetsstycken upp till 450 kg (den tunga versionen upp till 1 200 kg), transporterar och lagrar pallar i två lagringsmoduler.

Fräs-/svarvningsversionen av C 42 kompletterar utställningslistan och visar med en spektakulär fräsprocess/rotationsbearbetning fräsprocessen "powerskiving" för in- och utvändig tandning samt "granträsfräsning" för motorkomponenter för flygplansindustrin.

Ytterligare två bearbetningscentra från Hermle, modell C 32, finns hos våra partnerföretag EMUGE-FRANKEN och HEXAGON.


Naturligtvis får inte showdelen Bulli/T1 saknas på EMO, som tillverkades på den egna utställningen och som väckte uppseende på Open House i april.

Fler nyheter

06.09.2023 00:00

Road Trip HERMLE Bulli
Nästa stopp EMO 2023

RS 1 robotsystem med 3 rackförvaringsmoduler - anpassat till två HermleC 22 U-bearbetn...