Katalog

Maschinenfabrik Berthold HERMLE AG

Maschinenfabrik Berthold HERMLE AG

  • DIN EN ISO 9001:2015

Maschinenfabrik Berthold HERMLE AG

  • DIN EN ISO 9001:2015

25.06.2021 00:06

Flexibilitet i kvadrat - Robotsystemet RS 1 För helautomatisk hantering av pallar och arbetsstycken - Automatisering i en säker process dygnet runt

RS 1 robotsystem med 3 rackförvaringsmoduler - anpassat till två HermleC 22 U-bearbetningscenter
RS 1 robotsystemet är en komplett kombinationscell för pall- och arbetsstyckenautomation. Denna Hermle-innovation ger en övertygande blandning av flexibilitet och produktivitet: Konceptet för racklagring ger anmärkningsvärt långa autonoma körtider, byte av gripdon och adaptrar sker automatiskt och den fullt fungerande inställningsstationen möjliggör parallell inställning av pallar och arbetsstyckesbärare under drift. Detta gör RS 1 till den rätta automationslösningen för många scenarier. Men det är inte allt. Beslutet:
system med en eller två maskiner. RobotsystemetRS 1 är mycket anpassningsbart. Det kan användas med en maskin eller med två maskiner i nätverk med varandra för maximal produktion. En övergång från ett till två bearbetningscentra är också möjlig vid ett senare tillfälle, liksom att lägga till en tredje rackmodul, en rengöringsanläggning, en mätmaskin eller ett förarlöst transportsystem (DTS).

Med en installationsyta på bara 12 m2 erbjuder robotsystemetRS 1 alltid fri tillgång till maskinernas arbetsområde, oavsett om ett eller två bearbetningscentra är dockade.

VARIABELT MASKINVAL

Det övergripande RS 1-konceptet är kompatibelt med en rad Hermle-bearbetningscentra: C 12, C 22, C 250, C 32,C 400 eller C 42. Det spelar ingen roll om två identiska eller två olika maskiner är sammankopplade med varandra. För en maskin styrs automatiseringen med Hermle Automation Control System (HACS) eller med tillverkningskontrollsystemet SOFLEX, för två maskiner alltid med SOFLEX.

PRODUCERA AUTOMATISKT MER

De NC-styrda spännanordningarna och griparna med lång slaglängd gör det möjligt att byta arbetsstycke helt automatiskt. Det innovativa robotsystemet RS 1 ökar automatiskt produktiviteten genom sitt samspel med systemet för tillhandahållande av individuella delar via steglöst justerbara universalverktyg. Och här finns en av dess största fördelar: Tack vare det omfattande utbudet av grepp- och klämalternativ passar NC-gripare och automatiskt justerbara klämdon in i arbetsstyckena, vilket praktiskt taget eliminerar manuellt ingripande.

Tre individuellt valbara rackförvaringsmoduler säkerställer en optimal tillhandahållande av delar. För pallar som mäter upp till 398 x 398 mm eller universalverktyg i fem varianter för kubiska eller

cylindriska arbetsstycken - det finns plats för allt i hyllförvaringsmodulerna, även för det breda utbudet av gripdon och spännanordningar. Ännu en produktivitetspluspunkt: Självklart kan maskinerna drivas autonomt.

Fler nyheter

06.09.2023 00:00

Road Trip HERMLE Bulli
Nästa stopp EMO 2023

Från 18.09.23 till 23.09.23 ställer Maschinenfabrik Berthold HERMLE A...