Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

21.06.2023 00:06

Tyst, mjuk, kompressor: ACE-vibrationsdämpare gör lyxhusbilen tystlåten

Uppgradering av en stor lyxig husbil med billiga, små komponenter: Det som låter som en paradox har en holländsk designer förverkligat genom att utrusta luftkompressorerna i sin husbil med vibrationsdämpare från ACE Stoßdämpfer GmbH som extrautrustning och säkerställa tystnad inuti

Husbilar är på modet och det finns många olika mobila alternativ för individuella resor. Ett av de lyxigaste är de så kallade Recreational Vehicles (RV) från olika leverantörer i USA. Med sin eleganta interiör, exklusiva exteriör och kraftfulla motorer har RV i detta segment utvecklats till femstjärniga hotell. Varken högljutt brummande luftkonditioneringssystem eller andra tekniska system som drivs av kompressorer, som luftfjädring, dörrar som öppnas och stängs eller sanitetssystem, passar in i bilden. Under resan är det extra buller som orsakas av dessa förbrukare ännu inte störande eftersom kompressorn som är ansluten till motorn sedan tillhandahåller tryckluften. Men när bussen stannat vill resenärerna ha lugn och ro i ordets rätta bemärkelse. I detta fall tar två extra kompressorer över uppgiften att skapa en behaglig boendemiljö när fordonet är parkerat. Problemet med lufttillförselsystemet för fjädring, dörrar och toaletter var fästanordningarna för respektive kompressor. De var monterade i ett av teknik- och försörjningsutrymmena under husbilen och överförde vibrationerna till karossen. Detta ledde till tydligt märkbara och hörbara vibrationer, som ägaren inte ville tolerera, särskilt eftersom de två mindre kompressorerna går växelvis i intervaller på 15 till 30 minuter, beroende på luftförbrukningen, vilket visade sig vara outhärdligt, särskilt på natten.

Yrkeserfarenhet en fördel
Peter van Dijk, efterträdare till den grundande generationen och chef för det nederländska företaget Dijko Ovens B.V. från Tilburg, kände sig tvingad att agera. Som maskiningenjör och expert på automatisering och elektronisk styrning av ugnssystem med integrerat vakuum och djupfrysning för stora bagerier är varken luftkonditioneringsteknik eller pneumatiska system och kompressorer böcker med sju tätningar för honom. Så han gick in på Internet för att leta efter industriellt beprövade komponenter för vibrationsisolering. Efter några klick hittade han sidorna för ACE Stoßdämpfer GmbH, www.ace-ace.de, som tillhör Stabilus-koncernen. Han märkte att företaget från Rhenlandet också har ett stort antal lösningar för vibrationsteknik utöver produkter från områdena dämpningsteknik, hastighetsreglering och säkerhetsprodukter.

Detta marknadssegment blir allt viktigare för ACE, eftersom vibrationsisolerande paneler, vibrationsdämpare och luftfjädrar också kan användas för att uppfylla stränga krav på arbetarskydd, inklusive bulleremissioner. Inom ACE består enbart sektorn för vibrationsdämpare av elva olika produktfamiljer. Dessa komponenter, som tillsammans kallas gummimetallisolatorer, kan användas i en mängd olika tillämpningar. De isolerar störande stötar och vibrationer från maskiner och motorer i en sådan utsträckning att arbetsförhållandena för människor och miljö förbättras avsevärt. Inom mättekniken är det till exempel ofta först när de används som användbara resultat kan erhållas. Oavsett om det gäller nivellerande eller robusta maskinfötter, kupelement, vibrationsisolerande anslutningselement eller snabbfästelement - alla ACE vibrationsdämpare kan användas universellt och utgör idealiska lösningar för de flesta vibrationsproblem som förekommer i industriella tillämpningar. Att ACE:s internationellt erkända service även hjälper till med individuella projekt som Peter van Dijks visar konstruktionen för att lugna kompressorerna i husbilen med hjälp av det kostnadsfria beräkningsverktyget, som finns på denna Internetadress:

www.ace-ace.de/de/berechnungen/schwingungsdaempfung.html




Fler nyheter

På Swiss Science Center Technorama finns 500 experimentstationer som ger besökarna m&o...

Idrottsforskare använder också hydrauliska maskinelement i sina konstruktioner. S&auml...

Att transportera mRNA-vaccinet mot COVID-19 från Biontech/Pfizer är en verklig logisti...

Förutom programvara för dimensionering samt CAD-data och simuleringar erbjuder ACE Sto&...

ACE Stoßdämpfer GmbH erbjuder nu konstruktörer inte bara konfigurations- och ber&...

Vad stuntmän är för filmstjärnor, är TUBUS strukturdämpare för dyra filmkamerasystem: de tar allt...