Katalog

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

17.06.2023 01:06

Nya funktioner ZEISS CALYPSO 2023

ZEISS CALYPSO 2023


Höjdpunkter för de nya funktionerna
Hög effektivitet i kombination med flexibilitet och tillförlitlighet - detta är fokus för utvecklingen av ZEISS CALYPSO. över 80 nya funktioner och vidareutvecklingar: I årets version har programvaran många prestandaförbättringar samt optimerad användarvägledning.

Ny matematik för form- och positionstoleranser
För att ytterligare optimera utvärderingen av form- och positionstoleranser för användare av ZEISS CALYPSO, erbjuder programvaran i år förbättrade algoritmer för utvärdering enligt olika standarder, såsom ISO-GPS och ASME. Detta gör att du kan arbeta ännu mer effektivt med form- och positionstoleranser och dra nytta av kvalitetskontroll med hjälp av denna metod.

Optimerat arbetsflöde för optiska koordinatmätmaskiner
ZEISS CALYPSO erbjuder i år även nya funktioner för utvärdering av optiska koordinatmätmaskiner som ZEISS O-DETECT. Användaren kan till exempel använda översiktskameran för navigering eller automatiskt söka efter geometriska element i den tagna bilden.

Ännu mer användarvänlig: ny verktygslåda
Den nya verktygslådan minskar antalet arbetssteg. Ofta använda inspektionsfunktioner kan lagras som favoriter i en separat verktygslåda.

Förbättrad automatisk defektanalys
Årets version erbjuder en ännu mer förbättrad automatisk defektanalys: alla defekter visas automatiskt i den interaktiva rapporten. Förbättrade automatiserade diagram visar varje detalj, dynamisk zoomning i den interaktiva rapporten ger nya möjligheter med små mekaniska arbetsstycken, men också med många elektroniska komponenter.


Fler nya funktioner i ZEISS CALYPSO 2023

Förbättrad användbarhet: Trafikljuset i ZEISS CALYPSO verktygsfält är nu ännu bättre anpassat till dina behov. Snabbare anrop av hjälp eller ZEISS Portal.
Förbättringar CAD-visning: Förenklad drift, transparent visning möjlig

CALYPSO-kurva: Automatisk förinställning av en strategi, morfologiskt filter för kurvor, ny kurvanpassning "Mesh best fit"

CALYPSO pcm: Sök och ersätt nu med ikon, tillgång till enskilda avvikelser i linje, kurva och ytform, via PCM, nytt PCM-kommando "convert()"

CALYPSO freeform & point set: prestanda för färgad visning förbättrad, anpassning med låsning av alla frihetsgrader

CALYPSO roughness: förbättring av grovhetsutvärdering i rapport

... och mycket mer.

Fler nyheter

Högsta noggrannhet för komplexa miljöer

För att garantera säkerheten...

Elektrifierad kvalitetssäkring
Från pulver till additivt tillverkade komponenter



Från pulver till additivt tillverkade komponenter Additiv tillverkning erbjuder stor...

17.07.2024 01:05

ZEISS CALYPSO 2024
Nya funktioner

12.06.2024 01:05

ZEISS O-INSPECT duo
Mikroskop och mätinstrument i ett