Katalog

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

09.03.2023 13:03

GR 63 i toppen av Formel 1

Vad har formel 1-föraren George Russell och en borstade likströmsmotor från Dunkermotoren, ett varumärke från AMETEK, gemensamt?

Båda har förkortningen GR 63, och båda är riktiga topprestationer!

Medan George Russell bär sin svarta hjälm med "GR 63"-märkningen när han kör till toppen av Formel 1, har Dunkermotoren GR 63 borstade likströmsmotor med borstning i flera år lett topplistan för tillverkaren av drivteknik.

Med cirka 800 000 sålda enheter per år är GR 63-motorn med sina två längdalternativ och olika spänningsversioner från 12 till 230 V Dunkermotorens mest sålda motor. Ingen överraskning här! Precis som George Russell är den en sann multitalang. Medan Mercedes-teamföraren framgångsrikt slingrar sig fram på världens mest varierande racingbanor, automatiserar GR 63-motorn på ett tillförlitligt sätt maskiner i en mängd olika tillämpningar.

Med nominella hastigheter från 3300 rpm till 6000 rpm, en kontinuerlig effekt på upp till 180 watt och en toppeffekt på upp till 500 watt bevisar denna motor sig själv inom områden som dörrautomatisering. I kombination med en lämplig snäckväxel från Dunkermotoren-modulsystemet blir den resulterande drivlösningen mycket kompakt när den installeras i roterande, skjutande eller svängande dörrar. Även inom medicinteknik har GR 63 fungerat tillförlitligt under många år. Dess kullager och valfria störningsdämpning möjliggör särskilt tyst och smidig drift av medicinska pumpar. Tack vare den höga effekttätheten och den variabla matningsspänningen som är anpassad till varje tillämpning är motorn perfekt lämpad även för mobila pumpar med batteridrift. I tillämpningar som t.ex. tågsteg och tågdörrar är GR 63 mycket eftertraktad tack vare sitt pris/prestandaförhållande. Med en monterad kodare och broms kan tågtrappor för plattformar av olika höjd riktas in och hållas på plats på ett säkert sätt. Skyddsklasser upp till IP 67 garanterar en underhållsfri drift under hela livslängden även i tuffa miljöer, när fukt, smuts och damm belastar motorhuset. Och GR 63:s toppfunktioner stannar inte heller vid industriell automation. Från industriella skrivare till livsmedelsindustrin har den här borstade likströmsmotorn tillförlitligt drivit otaliga tillämpningar i åratal - och kanske kommer den snart att driva din tillämpning också.

Dunkermotoren är världsmarknadsledande inom drivteknik med ett effektområde på upp till 5 kW och erbjuder skräddarsydda drivlösningar enligt dina individuella krav.

Genom kontinuerlig utveckling av sina produkter gör Dunkermotoren sitt bästa för att GR 63 ska fortsätta att tillförlitligt driva miljontals tillämpningar i framtiden och fortsätta sin framgång - precis som George Russell på sin väg till toppen av Formel 1-rankningen.







Fler nyheter

Ny 4Q-styrenhet från Dunkermotoren erbjuder hög prestanda till ett överkomligt pris
Dunkermotoren banar väg för helautomatiserad och digitaliserad intralogistik

22.08.2024 01:00

Säkerheten alltid i fokus

SISTEMA säkerhetsbibliotek för Dunkermotorens smarta dPro-motorer med STO
...

Dunkermotoren, ett AMETEK-varumärke, är stolt över att driva Milhagem Team racerbil från University of Minas Gerais med sin borstlösa DC-motor
Dunkermotoren publicerar ny utgåva av sin Motion Journal "mo

Den 14-17 maj 2024 öppnar Interclean-mässan i Amsterdam...