Katalog

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

09.11.2022 09:11

Dunkermotoren och Siemens utvecklar en ny mässprototyp tillsammans

Dunkermotoren, ett varumärke som tillhör AMETEK, har varit produktpartner till Siemens för SIMATIC MICRO-DRIVE-systemen i många år. På senare tid har Dunkermotoren samarbetat närmare med Siemens för att utveckla PROFINET, den tillverkaroberoende gränssnittstekniken för industriellt Ethernet, ytterligare. Därför var det meningsfullt att förena sina krafter och demonstrera vår utveckling tillsammans med en gemensam prototypmodell på en mässa

Modellen visar den synkrona driften av fyra axlar som förflyttar en symboliserad mätspets med konstant avstånd över en roterande och linjärt rörlig plastprofil. Detta är möjligt med två BG 66 dPro PN-motorer för mätspetsen och två BG 75 dPro PN-motorer för den rörliga plastprofilen. DPro PN-motorerna integrerar certifierade PROFINET-gränssnitt och stöder drivprofilen PROFIdrive i applikationsklasserna 1 och 4. På så sätt kan ett stort antal enheter användas sömlöst via TIA-portalen.

En annan speciell egenskap hos mässmodellen är kombinationen av en fysisk modell med en virtuell bild. Med hjälp av simuleringsprogrammen SIMIT och NX MCD var det möjligt att bygga modellen till 100 % på distans från hemkontoret, från den inledande konceptdesignen till programmering och virtuell driftsättning. Tack vare den digitala testfasen var det möjligt att bygga den fysiska modellen och programmera styrenheten utan problem. Den virtuella bilden kan styras på en separat dator som en identisk simulering av den verkliga modellen och på så sätt replikera effekterna på den verkliga modellen. När det gäller styrenheten finns det ingen skillnad mellan den digitala och den verkliga modellen.

Modellen hade premiär på LogiMAT 2022 och var höjdpunkten i Dunkermotorns monter. Förvissa dig om det starka partnerskapet mellan Dunkermotoren och Siemens.

Fler nyheter

Dunkermotoren publicerar ny utgåva av sin Motion Journal "mo

Den 14-17 maj 2024 öppnar Interclean-mässan i Amsterdam...

Ny högupplöst pulsgivare från Dunkermotoren för de högsta precisionskraven
från 16 till 18 april 2024 på Messe Frankfurt, monter A171.
Med ansiktslyftningen av programmeringsmiljön MotionCode från nexofox är det nu ännu enklare att programmera smarta motorer och det finns inte längre några begränsningar för decentraliserade automationsarkitekturer.

Mycket använd och mångsidig - den borstlösa motorn BG 75 från Dunkermotoren, ett AMETEK-varumärke...