Katalog

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

22.03.2024 01:03

Särskilt kompakt och träffsäker

Ny högupplöst pulsgivare från Dunkermotoren för de högsta precisionskraven

Med den magnetiska pulsgivaren MR 38 lanserar Dunkermotoren, ett varumärke som tillhör AMETEK, en mycket kompakt lösning för exakta positioneringsuppgifter. Med en upplösning på 1024 ppr på kanal A och B är pulsgivaren utformad för att täcka komplexa rörelseprofiler i ett brett spektrum av applikationer.

En tredje, så kallad indexsignal, kan ses som en referenspuls för rörelsen. Den kan användas för att bestämma den anslutna motorns absoluta position inom ett varv och för att säkerställa trovärdigheten hos de signaler som överförs via kanalerna A och B. Detta ger användaren ytterligare säkerhet när det gäller noggrannheten hos de överförda data.

Ett enda motorvarv kan upplösas i 4096 steg, vilket gör det möjligt att bestämma positioner exakt och närma sig med millimeternoggrannhet. I kombination med en utgångsström på 20 mA garanteras exakt överföring även över långa kabelavstånd. Dessutom finns alla tre signalerna även tillgängliga i inverterad form. Dessa differentiella signaler ökar störningsimmuniteten hos utsignalen. Givarens matningsspänning är 5 VDC (24 VDC möjligt på begäran).

Tack vare den mycket kompakta konstruktionen kan MR 38-givaren integreras helt i huset även på de små BLDC-motorserierna från Dunkermotoren. Detta innebär att signalerna kan anslutas direkt till motorkontakten, vilket möjliggör en lösning med en enda kabel. Denna integration minskar inte bara mängden material som krävs för den kompletta lösningen, utan sparar också värdefullt utrymme i applikationer där installationsutrymmet är begränsat.

Resultatet för användaren är en mycket tunn men ändå kraftfull drivenhet som garanterat uppfyller de exakta positioneringskraven i din applikation.

Fler nyheter

Dunkermotoren publicerar ny utgåva av sin Motion Journal "mo

Den 14-17 maj 2024 öppnar Interclean-mässan i Amsterdam...

från 16 till 18 april 2024 på Messe Frankfurt, monter A171.
Med ansiktslyftningen av programmeringsmiljön MotionCode från nexofox är det nu ännu enklare att programmera smarta motorer och det finns inte längre några begränsningar för decentraliserade automationsarkitekturer.

Mycket använd och mångsidig - den borstlösa motorn BG 75 från Dunkermotoren, ett AMETEK-varumärke...

Med produktfamiljen SL 38 har Dunkermotoren, ett varumärke som tillhör AMETEK, lanserat en ny serie högpresterande linjärmotorer. ServoLine 38 STL (Stainless Steel) är en version i rostfritt stål som imponerar med högsta materialkvalitet och hållbarhet