Katalog

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

28.02.2024 05:02

Obegränsade möjligheter för motorprogrammering

Med ansiktslyftningen av programmeringsmiljön MotionCode från nexofox är det nu ännu enklare att programmera smarta motorer och det finns inte längre några begränsningar för decentraliserade automationsarkitekturer.

Dunkermotoren, ett AMETEK-varumärke, utvecklar ständigt sina drivtekniklösningar under nyckelorden decentralisering, modularitet och flexibilitet. under 2021 publicerade det egna IIoT-varumärket nexofox programmeringsmiljön MotionCode. Denna erbjuder kunderna mjukvarufunktioner som går långt utöver motorhårdvaran och möjliggör implementering av decentraliserade och modulära automationsarkitekturer.

Med den senaste ansiktslyftningen har användaren flyttats ännu längre in i centrum. "Målet var att göra förverkligandet av nya MotionCode-projekt så enkelt som möjligt", förklarar Markus Weishaar, Director IIoT & Services på Dunkermotoren. "Våra kunder har nu ett mycket enklare och mer intuitivt användargränssnitt till sitt förfogande", säger Weishaar.

Konkret innebär detta att grundläggande funktioner är integrerade ännu djupare och kan utföras utan några omvägar. Till exempel kan nedladdningen till motorn utföras direkt från utvecklingsmiljön och utan användning av ytterligare verktyg, eftersom miljön känner igen anslutna frekvensomriktare direkt. Samtidigt har helt nya funktioner som debugging integrerats med ansiktslyftningen. Detta gör det möjligt att utföra omfattande felkorrigering i källkoden från utvecklingsmiljön, vilket avsevärt förenklar och påskyndar utvecklingen.

I framtida versioner bör det också vara möjligt att programmera flera motorer direkt i ett enda projekt istället för att behöva skapa en separat MotionCode för varje motor. Som vanligt finns den aktuella MotionCode-miljön tillgänglig som en gratis nedladdning på Dunkermotorens hemsida. Kom igång idag och utnyttja kraften i MotionCode. Är du nybörjare på programmering? Då är det inga problem! Experterna på nexofox hjälper dig gärna och implementerar dina applikationer i MotionCode enligt dina krav.

Fler nyheter

Dunkermotoren publicerar ny utgåva av sin Motion Journal "mo

Den 14-17 maj 2024 öppnar Interclean-mässan i Amsterdam...

Ny högupplöst pulsgivare från Dunkermotoren för de högsta precisionskraven
från 16 till 18 april 2024 på Messe Frankfurt, monter A171.

Mycket använd och mångsidig - den borstlösa motorn BG 75 från Dunkermotoren, ett AMETEK-varumärke...

Med produktfamiljen SL 38 har Dunkermotoren, ett varumärke som tillhör AMETEK, lanserat en ny serie högpresterande linjärmotorer. ServoLine 38 STL (Stainless Steel) är en version i rostfritt stål som imponerar med högsta materialkvalitet och hållbarhet