Katalog

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

04.08.2022 10:08

Kalkylator för fysikalisk fuktighet och tryckdaggpunkt

Den nya fuktkalkylatorn från E+E Elektronik beräknar alla relevanta fuktrelaterade parametrar samt tryckdaggpunkten.

Med Humidity Calculator från E+E Elektronik kan komplexa fuktberäkningar utföras enkelt och i realtid. Det här kostnadsfria beräkningsverktyget fungerar online i alla aktuella webbläsare och kan även installeras som en app på smartphones eller en dator. Upp till 15 fuktrelaterade parametrar kan beräknas med det praktiska beräkningsprogrammet. Dessutom har E+E Humidity Calculator ett separat beräkningsläge för att bestämma tryckdaggpunkten.

Fuktberäkning inklusive mätosäkerhet

Baserat på tre kända fysikaliska storheter (tryck, temperatur och en fuktmätare) beräknar E+E Humidity Calculator upp till 15 fuktrelaterade parametrar, t.ex. daggpunkt, frostpunkt, absolut fuktighet, entalpi osv. En betydande skillnad mot andra fuktkalkylatorer är att E+E Humidity Calculator också tar hänsyn till mätosäkerheten och därför garanterar särskilt praktiska resultat.

Förutom att beräkna och omvandla fysiska fuktmängder kan E+E Humidity Calculator också användas för att simulera fuktvärdenas beteende när tryck- och temperaturförhållandena ändras. För realistiska beräkningar kan luft och 10 andra gaser (inklusive argon, CO2, helium och metan) väljas som bärare.

Formlerna för konvertering, inklusive beräkning av osäkerheten, är baserade på de vanligaste fuktteorierna och har validerats av E+E Elektroniks ackrediterade kalibreringslaboratorium.

Praktisk daggpunktskalkylator

Förutom att beräkna fuktigheten har E+E:s fuktkalkylator ett separat beräkningsläge för beräkning av daggpunkten i tryckluftssystem. Detta gör det enkelt att bestämma förändringen av daggpunktstemperaturen i förhållande till gastrycket.

Användarvänlig och funktionell

E+E Humidity Calculator är enkel och intuitiv att använda och erbjuder en rik uppsättning användbara funktioner. Till exempel kan måttenheterna för de fysiska storheterna konverteras från SI till det amerikanska enhetssystemet med ett enda klick, eller definieras individuellt för varje fysisk storhet. Användarna kan anpassa listan över beräknade fysiska storheter till sina egna behov genom att visa eller dölja enskilda rader. Beräkningsresultaten kan exporteras som PDF- eller Excel-filer och även skickas via e-post. Ett klick på knappen Återställ rensar alla beräkningar och återställer den ursprungliga listan över mätvärden.

E+E Humidity Calculator finns tillgänglig på humidity-calculator.epluse.com.

Fler nyheter

Med en trio bestående av CDS201, HTS201 och TES201 lanserar den österrikiska sensorspe...

Med den nya HTS801 lanserar E+E Elektronik sin hittills mest kraftfulla fukt- och temperatursenso...

Digital sensormodul för kostnadseffektiv fukt- och temperaturmätning

Sensormodulen HTM...

från 26.04.2023 - 28.04.2023

Chennal Trade Center

Hall 3, monter F31 - F32

<...

Den österrikiska sensortillverkaren E+E Elektronik utökar sin portfölj av digitala sensorer med t...

TEE501-avkänningselementet har en utmärkt mätnoggrannhet på upp till ±0,2 °C och är lätt att integrera tack vare sitt lilla DFN-hölje.