Katalog

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

15.09.2023 01:09

Högkvalitativ fukt- och temperaturgivare för de allra högsta kraven

Med den nya HTS801 lanserar E+E Elektronik sin hittills mest kraftfulla fukt- och temperatursensor för industriella applikationer. Den mångsidiga high-end-mätaren kombinerar den österrikiska sensorspecialistens mångåriga erfarenhet inom fuktmätning med de höga kvalitetskraven inom industriell mätteknik. Mätsonderna i HTS801 har ett högkvalitativt, uppvärmningsbart sensorelement för exakta och långsiktigt stabila mätningar även under de svåraste förhållanden. Ytterligare alternativ som en generös färgdisplay eller plug-and-play sensorbyte med rapidX-teknik säkerställer användarvänlig drift och enkelt underhåll.
Utmärkt mätprestanda, brett användningsområde

HTS801 är särskilt väl lämpad för användning i applikationer med hög luftfuktighet och kemisk exponering. Grunden för detta är det monolitiskt uppbyggda E+E-sensorelementet. En integrerad värmare möjliggör riktad uppvärmning av sensorelementet och förhindrar därmed kondens och dess negativa effekter på mätresultatet. Beroende på kraven finns två konstruktionsspecifika driftlägen tillgängliga:

"Condensation Guard" för kortvarig kondensationsrisk
"High Humidity Guard" för permanent hög luftfuktighet och kondensationsförhållanden
Dessutom har alla HTS801-modeller en Automatic ReCovery (ARC)-funktion. Denna avlägsnar kemiska föroreningar och förhindrar eventuella avdriftseffekter genom kortvarig intensiv uppvärmning av sensorelementet.

Dessutom skyddar den beprövade E+E-sensorbeläggningen sensorelementet och dess lödfogar från korrosion eller avlagringar. Denna speciella beläggning förlänger sensorns livslängd och säkerställer exakta mätresultat och förbättrad långtidsstabilitet i tuffa eller korrosiva miljöer.

Tack vare sitt breda användningsområde från -80 °C till 180 °C och 300 bar är HTS801 lämplig för en mängd olika applikationer, såsom övervakning av torkningsprocesser, fukt- och temperaturövervakning i testbänkar för bränsleceller, klimatkammare eller förvaringsrum med hög luftfuktighet till krävande mätuppgifter inom meteorologi och mycket mer.

Det robusta höljet i polykarbonat eller rostfritt stål med IP65 / NEMA 4X-skydd gör HTS801 enkel att installera och underhålla.

Plug-and-play-probbyte

HTS801 erbjuder möjligheten till smarta, plug-in-prober. Varje HTS801 rapidX Smart Probe kan bytas ut på ett plug-and-play sätt utan konfiguration, justering eller kalibrering. De specifika parametrarna lagras direkt i proben och överförs till sensorn när den ansluts. På så sätt undviks driftstopp och kostnader om en sensor måste bytas ut på grund av skada eller för omkalibrering.

Display med dataloggning och diagnosfunktion

HTS801 kan som tillval utrustas med en 3,5" TFT-färgdisplay. På så sätt kan upp till fyra mätvariabler visas samtidigt och övervakas på plats. Den integrerade dataloggningsfunktionen lagrar upp till 20 000 mätvärden per mätvariabel. Dessa kan visas grafiskt på displayen eller laddas ner via USB-servicegränssnittet. Med den inbyggda diagnosfunktionen kan driftstatusen för HTS801 kontrolleras direkt på enheten.

Gränssnitt och konfiguration

Mätdata finns tillgängliga på två fritt skalbara analoga utgångar, RS485 (Modbus RTU) eller Ethernet PoE (Modbus TCP) gränssnitt och på två larmutgångar (reläer). Detta möjliggör en flexibel integrering av givaren i kundanpassade datainsamlingssystem.

HTS801 kan konfigureras via USB-anslutningen med den kostnadsfria konfigurationsprogramvaran PCS10 eller direkt på enheten via display och tryckknappar.

Fler nyheter

Med en trio bestående av CDS201, HTS201 och TES201 lanserar den österrikiska sensorspe...

Digital sensormodul för kostnadseffektiv fukt- och temperaturmätning

Sensormodulen HTM...

från 26.04.2023 - 28.04.2023

Chennal Trade Center

Hall 3, monter F31 - F32

<...

Den österrikiska sensortillverkaren E+E Elektronik utökar sin portfölj av digitala sensorer med t...

Den nya fuktkalkylatorn från E+E Elektronik beräknar alla relevanta fuktrelaterade parametrar samt tryckdaggpunkten.
TEE501-avkänningselementet har en utmärkt mätnoggrannhet på upp till ±0,2 °C och är lätt att integrera tack vare sitt lilla DFN-hölje.