Katalog

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

08.11.2023 00:11

Ny generation rumssensorer från E+E Elektronik

Med en trio bestående av CDS201, HTS201 och TES201 lanserar den österrikiska sensorspecialisten E+E Elektronik en ny generation av exakta och tillförlitliga rumssensorer. CDS201 3-i-1-enheten för CO2, fukt och temperatur, fukt- och temperatursensorn HTS201 och temperatursensorn TES201 är skräddarsydda för respektive applikation inom fastighetsautomation. Varje variant har analoga utgångar eller ett digitalt gränssnitt och en stor, toppmodern display. Det funktionella snap-on-kapslingen minimerar installationskostnaderna och förhindrar insugning av falsk luft.
Utmärkt mätprestanda, innovativ design
De tre givarna imponerar med sin enastående noggrannhet när det gäller de fysiska storheterna. Detta är resultatet av E+E Elektroniks mångåriga erfarenhet av tillverkning av högkvalitativa sensorelement.
Dessutom är den eleganta, funktionella snap-on-kapseldesignen spännande och finns i två storlekar (EU- och US-versioner) beroende på regionala standarder. Den nedre delen av höljet innehåller endast insticksplintarna och kan installeras och anslutas utan locket, som innehåller elektroniken. Detta innebär att den aktiva delen av enheten inte utsätts för någon kontaminering och kan monteras på den nedre delen strax före idrifttagningen. Det innovativa höljet förhindrar också att falsk luft tränger in och minskar självuppvärmningen avsevärt. Givarna finns som tillval med en modern, lättläst grafisk display.

Gränssnitt och konfiguration
Mätvärdena levereras antingen via analoga utgångar eller till det digitala gränssnittet med Modbus RTU- eller BACnet MS/TP-protokoll. Den digitala versionen med RS845-gränssnitt kan ställas in och konfigureras på en PC med den kostnadsfria produktkonfigurationsprogramvaran PCS10 och en konfigurationsadapter (tillval).

Användningsområden
De nya rumsgivarna är mycket lämpliga för användning inom behovsstyrd ventilation, värme- och luftkonditioneringsteknik samt fastighetsautomation.

CDS201 - det mångsidiga valet
CDS201 kombinerar mätning av CO2, temperatur (T) och relativ fuktighet (RH) i en enda enhet och är särskilt väl lämpad för behovsstyrd ventilation och fastighetsautomation i bostäder och kommersiella lokaler.
CDS201:s CO2-mätning bygger på den föroreningsresistenta NDIR-principen med dubbla våglängder. Denna teknik kompenserar automatiskt för åldringseffekter och garanterar samtidigt en utmärkt långtidsstabilitet. Fabriksinställd flerpunktsjustering av CO2 och temperatur säkerställer hög mätnoggrannhet över hela temperaturområdet.
E+E-sensorbeläggning skyddar det aktiva RH/T-sensorelementet mot föroreningar och korrosiva avlagringar. Detta ger förbättrad mätprestanda och längre livslängd för sensorelementet i miljöer med hög exponering för damm eller smuts. Dessutom förbättras den långsiktiga stabiliteten genom att man förhindrar att impedanser uppstår på grund av avlagringar på den aktiva sensorytan.

HTS201- Allroundern
HTS201 är konstruerad för noggrann och tillförlitlig mätning av relativ fuktighet (RH) och temperatur (T) i applikationer för fastighetsautomation i bostäder och kommersiella lokaler.
E+E RH/T-sensorelementet med sin patenterade sensorteknik garanterar utmärkt prestanda över hela driftområdet även i miljöer med höga nivåer av damm eller nedsmutsning. Även här säkerställer E+E:s sensorbeläggning långsiktig stabilitet för mätningarna.

TES201- det effektiva valet
TES201 är utformad för noggrann mätning av rumstemperatur (T) för styrning av inomhusklimatet. Förutom den beprövade, högkvalitativa E+E-givartekniken imponerar dessa rumsgivare med sitt utmärkta pris/prestanda-förhållande.

Fler nyheter

Med den nya HTS801 lanserar E+E Elektronik sin hittills mest kraftfulla fukt- och temperatursenso...

Digital sensormodul för kostnadseffektiv fukt- och temperaturmätning

Sensormodulen HTM...

från 26.04.2023 - 28.04.2023

Chennal Trade Center

Hall 3, monter F31 - F32

<...

Den österrikiska sensortillverkaren E+E Elektronik utökar sin portfölj av digitala sensorer med t...

Den nya fuktkalkylatorn från E+E Elektronik beräknar alla relevanta fuktrelaterade parametrar samt tryckdaggpunkten.
TEE501-avkänningselementet har en utmärkt mätnoggrannhet på upp till ±0,2 °C och är lätt att integrera tack vare sitt lilla DFN-hölje.