Katalog

Paul Vahle GmbH & Co. KG

Paul Vahle GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015

Paul Vahle GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015

27.11.2021 02:11

VAHLE lanserar världens första intelligenta strömavtagare på marknaden

- Smart Collector för permanent övervakning av konduktorsystem

- Ökad systemtillgänglighet ökar produktiviteten

- Förebyggande underhåll minskar stilleståndstider och underhållskostnader

Paul Vahle GmbH & Co KG har utvecklat Smart Collector, en intelligent strömavtagare. Den innovativa produkten samlar in analysdata om konditionen hos konduktörskenorna och deras komponenter under drift. Detta är unikt i denna form på marknaden. Utifrån de värden som fastställs gör plug-and-play-lösningen det möjligt att upptäcka tecken på slitage eller uppkomna fel i ett tidigt skede och att minska oplanerade driftstopp till ett minimum.

"Flexibla system och hög anläggningstillgänglighet är A och O för moderna produktionsprocesser. Exakt kunskap om systemens tillstånd är en viktig förutsättning för detta", säger Jessica Genz, produktchef på Paul Vahle GmbH & Co KG. För fel och störningar kostar mycket tid och därmed också pengar. "För att säkerställa en kontinuerlig övervakning och upptäcka fel i ett tidigt skede har vi nu utvecklat världens första intelligenta övervakningssystem för strömskenor", säger Genz.

Den smarta kollektorn har ett särskilt sensorsystem som känner av rörelserna hos de enskilda strömkollektorerna. I kombination med ett positioneringssystem tilldelas rörelseparametrar och eventuella spåranomalier med positionsnoggrannhet och kan därmed åtgärdas på ett målinriktat sätt. "Förutom inriktningen mot rälsen och kontakttrycket beräknar Smart Collector en slitageprognos för de enskilda strömavtagarna utifrån slag- och avböjningsrörelserna", förklarar produktchefen. Smart Collector kan integreras i både nya och befintliga anläggningar och kan naturligtvis kombineras med befintlig teknik.

Data bearbetas av kontrollenheten, analyseras och överförs till ett ISO 27001-certifierat datacenter. Detta gör det också möjligt att använda en helpdesk på distans. "Detta gör det möjligt för oss att upptäcka avvikelser i ett tidigt skede, bestämma den optimala underhållstiden och undvika rutininspektioner. Detta ökar inte bara systemens livslängd utan minskar också kostnaderna på lång sikt", säger Genz. Erforderliga reservdelar kan sedan beställas "just in time" via VAHLE Customer Hub och behöver inte längre lagras i stora mängder.

"Vi är mycket stolta över att kunna presentera världens första intelligenta strömavtagarsystem på marknaden och därmed göra våra kunders processer ännu effektivare och säkrare", säger en nöjd Achim Dries, verkställande direktör för Paul Vahle GmbH & Co KG.

För närvarande utrustas tre pilotanläggningar hos välkända industriföretag med Smart Collector.

VAHLE kommer att presentera Smart Collector på SPS-mässan i Nürnberg 2021, som beräknas äga rum den 23-25 november 2021.

Fler nyheter

11.03.2024 00:00

VAHLE på LogiMAT 2024
Fokus på prediktivt underhåll hos VAHLE

VAHLE firar 111 år av framgångsrik företagshistoria

Paul Vahle GmbH &...

Paul Vahle GmbH & Co. KG kommer att vara med på årets SPS. På mässan, som äger rum den 8-10 november i Nürnberg, visas för första gången det globalt unika intelligenta strömavtagarsystemet Smart Collector. Andra höjdpunkter i VAHLE:s monter i hall 4, monter 336 är den modulära kompakta ledningslinjen VCL och de senaste generationerna av styrsystem. Dessutom kommer Rockwell Automation iTRAK, som är utrustad med induktiva VAHLE-system för kontaktlös kraftöverföring, att presenteras.

Paul Vahle GmbH & Co. KG reser till årets InnoTrans i Berlin med innovativa lösningar för fra...

Paul Vahle GmbH & Co KG stöder Caritas nödhjälp till offren för kriget i Ukraina med en donat...