Katalog

Paul Vahle GmbH & Co. KG

Paul Vahle GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015

Paul Vahle GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015

07.11.2022 00:11

SPS: VAHLE VISAR INNOVATIONER FÖR AUTOMATISKA SYSTEM

Paul Vahle GmbH & Co. KG kommer att vara med på årets SPS. På mässan, som äger rum den 8-10 november i Nürnberg, visas för första gången det globalt unika intelligenta strömavtagarsystemet Smart Collector. Andra höjdpunkter i VAHLE:s monter i hall 4, monter 336 är den modulära kompakta ledningslinjen VCL och de senaste generationerna av styrsystem. Dessutom kommer Rockwell Automation iTRAK, som är utrustad med induktiva VAHLE-system för kontaktlös kraftöverföring, att presenteras.

"Efter att förra årets SPS tyvärr fick ställas in är vi desto mer glada över att kunna presentera våra produktinnovationer som Smart Collector live för allmänheten den här gången. Med den här lösningen säkerställer vi - i enlighet med mässans motto "Bringing Automation to Life" - högre tillgänglighet och produktivitet för automatiserade system", säger Achim Dries, vd för VAHLE-koncernen. Med världens första intelligenta strömavtagare på marknaden minskar Kamens teknikpionjär samtidigt underhållskostnaderna. "Systemet samlar in analysdata om konditionen hos ledningsskenorna och deras komponenter och förhindrar därmed fel i ett tidigt skede. Det sparar mycket tid och därmed också pengar", säger VD:n. Under tiden har VAHLE installerat systemet i tre pilotanläggningar. Dessutom utrustas en produktionslinje hos en tysk biltillverkare för närvarande med Smart Collector.

På mässan för smart och digital automation kommer VAHLE också att presentera en särskild höjdpunkt i sin monter - Rockwell Automation iTRACK. Där används det ultrakompakta induktiva kraftöverföringssystemet CPS140 kHz, som gör det möjligt att kontinuerligt försörja rörliga element, även kallade movers, med kraft utan kontakt. "Dessutom minskar komplexiteten i energiförsörjningen och robustheten ökar", säger Dries. Som ett resultat av detta kan man uppnå högre processutgångar jämfört med konventionella energiöverföringsalternativ. . Lösningen är därför särskilt lämplig för systemintegratörer och tillverkare av förpackningsmaskiner och produktionslinjer.
Mässportföljen kompletteras av klassiska energiöverföringssystem som ledningsskenor eller laddningskontakter. "Även här står vår utveckling inte stilla. Nyligen optimerade vi laddningskontakterna för att förbättra prestandan och särskilt för utomhusbruk", säger Dries. Allt-i-ett-ledarlinjen VCL har utformats speciellt för skyttelsystem, automatiska småvarulager (AS/RS) och förvaringsmaskiner (SRM), samt för kompakta överföringsvagnar och överföringsvagnar med små och medelstora prestanda. "I jämförelse med jämförbara lösningar utmärker sig VCL framför allt genom sin modularitet, skalbarhet och enkla montering", betonar Dries. Komponenter från den senaste generationen av styrsystem kommer också att visas i mässmontern. VAHLE finns i hall 4 i monter 336.

Fler nyheter

11.03.2024 00:00

VAHLE på LogiMAT 2024
Fokus på prediktivt underhåll hos VAHLE

VAHLE firar 111 år av framgångsrik företagshistoria

Paul Vahle GmbH &...

Paul Vahle GmbH & Co. KG reser till årets InnoTrans i Berlin med innovativa lösningar för fra...

Paul Vahle GmbH & Co KG stöder Caritas nödhjälp till offren för kriget i Ukraina med en donat...

- Smart Collector för permanent övervakning av konduktorsystem

- Ökad systemtillgängli...