Katalog

Paul Vahle GmbH & Co. KG

Paul Vahle GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015

Paul Vahle GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015

07.10.2022 03:10

Paul Vahle GmbH & Co. KG : Med innovativa lösningar för grön persontransport

Paul Vahle GmbH & Co. KG reser till årets InnoTrans i Berlin med innovativa lösningar för framtidens gröna passagerartransport. Systemleverantören för mobila industriella tillämpningar visar den nyutvecklade laddningsmodulen AEC 100 N för första gången på den internationella mässan för transportteknik. Med denna nya form av möjlighet till laddning kan till exempel batteridrivna spårvagnar laddas på ett säkert och effektivt sätt. Det Kamensbaserade företaget kommer också att presentera sitt strategiska partnerskap med det Münchenbaserade startupföretaget OTTOBAHN GmbH, till vars gondolsystem VAHLE levererar sin U25-ledarskena.

"Framtiden för persontransporter är elektrisk. Därför har vi utvecklat en innovativ laddningsmodul under golvet för de så kallade people movers som gör luftledningar överflödiga. Vi är glada över att kunna presentera vår högpresterande laddningslösning för spårvagnar exklusivt för allmänheten på InnoTrans i Berlin", säger Achim Dries, VD för VAHLE-koncernen. Med den senaste utvecklingen från VAHLE kan batteridrivna spårvagnar och e-bussar laddas snabbt och effektivt vid busshållplatser. Tack vare installationen i marken behövs varken en strömavtagare eller en ledning ovan jord. Med den så kallade Opportunity Charging öppnar VAHLE nya möjligheter för utvecklingen av autonoma persontransporter och bidrar därmed till att omvandla städerna till smarta städer och tillhandahålla en stor del av den nödvändiga transportomställningen - oavsett om det handlar om moderna metropoler som Sydney eller historiska städer som Zaragoza.
Tillsammans med det nystartade företaget OTTOBAHN GmbH från Bayern visar teknikpionjären också upp en annan innovation för stadsområden: ett autonomt gondolsystem för passagerartransport i städer. En testbana byggs för närvarande i närheten av München och ska enligt planerna öppnas 2023. VAHLE stöder projektet med sin know-how och ser till att energiförsörjningen alltid är garanterad med sin U25-ledarskena. "Med U25 har vi en standardlösning i vår portfölj som också används i kransystem eller inom bilindustrin. Den här modellen kännetecknas särskilt av ett lågt glidmotstånd, vilket leder till hög komfort för gästerna och samtidigt en övertygande kostnads-nyttofaktor", säger Dries.

Fler nyheter

11.03.2024 00:00

VAHLE på LogiMAT 2024
Fokus på prediktivt underhåll hos VAHLE

VAHLE firar 111 år av framgångsrik företagshistoria

Paul Vahle GmbH &...

Paul Vahle GmbH & Co. KG kommer att vara med på årets SPS. På mässan, som äger rum den 8-10 november i Nürnberg, visas för första gången det globalt unika intelligenta strömavtagarsystemet Smart Collector. Andra höjdpunkter i VAHLE:s monter i hall 4, monter 336 är den modulära kompakta ledningslinjen VCL och de senaste generationerna av styrsystem. Dessutom kommer Rockwell Automation iTRAK, som är utrustad med induktiva VAHLE-system för kontaktlös kraftöverföring, att presenteras.

Paul Vahle GmbH & Co KG stöder Caritas nödhjälp till offren för kriget i Ukraina med en donat...

- Smart Collector för permanent övervakning av konduktorsystem

- Ökad systemtillgängli...