Katalog

Arno Arnold GmbH

Arno Arnold GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015

Arno Arnold GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015

Om Arno Arnold GmbH

ARNOLDs företagshistoria började 1864 som tillverkare av bandonioner, det klassiska tangoinstrumentet. Sedan ombildningen 1949 har Arno Arnold utvecklats till en av de ledande tillverkarna av flexibel skyddsutrustning för industrianläggningar.

Företaget utvecklar, konstruerar och tillverkar skyddssystem med stor omsorg och ansvar för kvalitet "Made in Germany".

För ARNOLD-teamet är det både en utmaning och en skyldighet att tillverka tekniska produkter av hög kvalitet och hålla jämna steg med förändringarna i branschen och de internationella kundernas förväntningar. Många patentansökningar, bruksmodeller och industriella rättigheter, som Strapano, Fix&Finish, Catena, Curvelet, Wings, Winglet och nu senast Elegano, alla maskinskydd som är mycket flexibla och säkra för en mängd olika tillämpningar i maskiner och bearbetningscenter, liksom inom fordonsindustrin och medicinteknik, är bevis på företagets innovativa styrka.

De innovativa skyddskåporna kombinerar flexibilitet, funktionalitet och robusthet i lika hög grad. Maskiner och system med "Arnold inside" kan arbeta med konstant precision eftersom långa stilleståndstider eller höga reservdelskostnader undviks.

Förlängningslås (QuickStep)

QuickStep har funktionen av ett utdragsstopp och fästs på olika segment av en skyddskåpa. QuickStep kan även användas för att fixera andra tillval, t ex våra patenterade bakre teleskopplattor.

Kraftkedjor (Catena)

Catena är ett självbärande, flexibelt styrsystem som kan installeras i flyttbara skyddshöljen för vertikala tillämpningar eller i takhöljen.

Det utvecklades av ARNO ARNOLD baserat på des...

Vägledningssystem och alternativ

Styrsystemen utformas enligt kundens specifikationer. Vi hjälper dig gärna att utforma den optimala matchningen/konfigurationen av styrgeometrin.

Sensorer

Möjliga sensorer för Connected Cover

  • Accelerationssensor: t.ex. för att klassificera och kvantifiera de slag som utförs och därmed bestämma graden a...

När det krävs säkerhet inom automation används ofta maskininklädnader, dvs. extra skyddsanordning...

ArnoPure erbjuder en balans mellan skyddande funktion, hög löpglädje och lång livslängd. Utrymmes...