Katalog

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

Tillbaka till listan

Spänningstestare (KP-Test 5) från PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

Produktförfrågan  

När man arbetar med elektriska system har människors säkerhet och förhindrande av skador på egendom högsta prioritet. Det är viktigt att vara helt säker på att ingen spänning finns. PFISTERER spänningsdetektorer kombinerar maximal tillförlitlighet och användarvänlighet i en enda enhet. KP-Test 5-familjen är ett resultat av våra årtionden av erfarenhet av att utveckla säkerhetsanordningar med praktisk inriktning.

Pålitlig självtest
Spänningsdetektorer i KP-Test 5-serien utför en automatisk självtest när de sätts på. Spänningsdetektorn ger endast en klar signal om detta test är framgångsrikt och enheten fungerar korrekt. Användaren kan alltså vara helt säker på att spänningsdetektorn fungerar som den ska. En referensmätning är inte nödvändig.

Dubbel säkerhet
En tydlig indikation av testresultatet är viktig för att förhindra olyckor. Därför använder PFISTERER det beprövade dubbla visuella och akustiska signaleringssystemet i KP-Test 5. Om ingen driftsspänning finns visar detektorn ett grönt kontinuerligt ljus utan signalton. Men om "driftspänning finns" blinkar sex röda lysdioder och en signalton ljuder.

Utrustad för varje uppgift
Oavsett om det är i trånga utrymmen eller utomhus, i solsken eller regn, snö eller frost - KP-Test 5 ger tillförlitliga resultat under alla miljöförhållanden. Extra kraftfulla lysdioder säkerställer en tydligt synlig signal - även mot starkt ljus eller i starkt solljus. Den akustiska signalen kan höras tydligt även i bullriga eller blåsiga miljöer tack vare sin volym och sitt frekvensområde.

Rätt enhet för varje tillämpning
KP-Test 5-familjen erbjuder rätt spänningsdetektor för varje tillämpning. Medelhög eller hög spänning, växel- eller likström för användning på luftledningar, ställverk, i understationer eller på järnvägssystem. Alla enheter anpassas individuellt till våra kunders krav. PFISTERER erbjuder lösningar för alla spänningsnivåer från 1 till 420 kV växelström.

Fördelar
  • Pålitlig självtestning
  • Ingen referensmätning krävs
  • Tydlig signalering
  • Visuell och akustisk signal
  • Användning i alla väder
  • Testad enligt EN 61243-1
  • Flerspråkig märkning av enheten

Produktförfrågan  

Fler produkter i avsnittet Spänningstestare

Avståndsspänningstestare för järnvägs- och EVU-tillämpningar (KP-Test 5D dual )

Innan reparations- och underhållsarbeten utförs måste de fem säkerhetsreglerna tillämpas. En av dessa är "kontrollera att det inte finns någon spänning". För detta krävs utrustning som tydligt och til...