Katalog

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

Tillbaka till listan

Avståndsspänningstestare för järnvägs- och EVU-tillämpningar (KP-Test 5D dual ) från PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

Produktförfrågan  

Innan reparations- och underhållsarbeten utförs måste de fem säkerhetsreglerna tillämpas. En av dessa är "kontrollera att det inte finns någon spänning". För detta krävs utrustning som tydligt och tillförlitligt visar spänningsstatusen. KP-Test 5-serien från PFISTERER uppfyller de högsta säkerhetsstandarderna i hela världen och erbjuder rätt lösning för varje tillämpning. Nu finns det även ett kontaktlöst alternativ, den nya KP-Test 5D dual.

Spänningsdetektorn KP-Test 5D dual fungerar enligt principen med fältsond. Fältsonden känner av det elektriska fältet som omger spänningsdetektorn. En utvärderingsenhet övervakar fältstyrkan. Om den överskrider ett definierat tröskelvärde visar spänningsdetektorn "driftsspänning närvarande". Om värdet inte uppnås signalerar enheten att det inte finns någon spänning.

Säkerhet med ljus och ljud
Liksom alla medlemmar i KP-Test 5-familjen utför KP-Test5D dual ett tillförlitligt självtest när den sätts på. Testresultatet indikeras via det beprövade dua lsystemet som består av en visuell och en akustisk signal. Dessutom gör en proportionell akustisk varningssignal det tydligt när KP-Test 5D dual närmar sig en strömförande ledare - i ett tidigt skede, innan den faktiska reaktionströskeln nås. Den fungerar genom att ljuda toner med avtagande intervall, som en backsensor för fordon.

Var som helst, i alla väderförhållanden
Oavsett om det är regn, dimma eller temperaturer mellan -25 °C och +70 °C, känner KP-Test 5D dual av spänning på ett tillförlitligt och säkert sätt under alla förhållanden. Extra kraftfulla lysdioder säkerställer en tydligt synlig signal - även mot starkt ljus eller i starkt solljus. Den integrerade akustiska signalen kan höras tydligt även under bullriga miljöförhållanden - t.ex. i vind på kraftledningsmaster.

Enkel hantering
Med en total längd på mindre än en meter och en vikt på 1 080 gram är KP-Test 5D dual enkel att hantera i alla situationer - oavsett om den används på ett torn eller transporteras i den ergonomiska väskan med axelrem. Därmed erbjuder spänningsdetektorn ytterligare säkerhet vid daglig användning.

Två testområden
KP-Test 5D dual har en enastående flexibilitet för specifika tillämpningar. Den har två omkopplingsnivåer för testning av olika spänningar och frekvenser. Samtidigt finns det olika anordningstyper för användning i scenarier för järnvägar och överföringsnät. Spänningar från 110 kV vid 16,7 Hz eller 110 kV 50 Hz upp till 420 kV 50 Hz kan således tydligt detekteras.

Fördelar
  • Pålitlig självtestning
  • Tydlig signalering
  • Visuell och akustisk signal
  • Proportionell akustisk varningssignal
  • Lätt och kompakt
  • Används i alla väder
  • Testad enligt DIN VDE V 0682-417
  • Länkar till produkt ca

Produktförfrågan  

Fler produkter i avsnittet Spänningstestare

Spänningstestare (KP-Test 5)

När man arbetar med elektriska system har människors säkerhet och förhindrande av skador på egendom högsta prioritet. Det är viktigt att vara helt säker på att ingen spänning finns. PFISTERER spänning...