Katalog

Lehnert GmbH

19.09.2024 02:09

Lehnert GmbH utnämnd till framtidens arbetsgivare

Nöjda medarbetare som grund för framgång

Lehnert GmbH från Fernwald i centrala Hessen ökar omsättningen med 40 procent under föregående år / Utmärkelsen "Framtidens arbetsgivare" har tilldelats

Lutz Köppen, VD för Lehnert GmbH, skrattar gott i dessa dagar: hans företag tilldelades nyligen utmärkelsen "Employer of the Future". Det är goda nyheter för det medelstora företaget, som specialiserar sig på skiljeväggssystem och industriella inredningsdetaljer, i en tid då det råder stor brist på kvalificerad arbetskraft. "Jag är mycket stolt över den här utmärkelsen", säger Köppen. Utmärkelsen visar att företaget inte bara är ekonomiskt framgångsrikt, utan också sätter sina anställda i centrum för verksamheten.
Med en omsättningsökning förra året på 40 procent till 24,5 miljoner euro erbjuder Lehnert flexibla utvecklingsmöjligheter på arbetsplatsen med funktionella och estetiska rumskoncept och utmärkt akustik. Att denna framgång inte är en självklarhet utan har att göra med de människor som arbetar för företaget, har nu återigen betonats genom utmärkelsen. Företaget fick höga poäng inom fem områden under ansökningsprocessen: modernt ledarskap, innovationskraft, status för den digitala omvandlingen, medarbetarvänlighet och rekryteringsstrategier. 85 anställda, inklusive tre lärlingar, drar för närvarande nytta av den positiva arbetsmiljön på företaget.
I år kommer antalet anställda att öka ytterligare, då 5-10 nya kollegor och två nya praktikanter ska rekryteras, främst inom de kommersiella och tekniska områdena. Vi söker industri- och kontorsmän, tekniker och ritare. Förutom många vidareutbildningsmöjligheter kommer framför allt IT-kompetens att utbildas för att alltid vara uppdaterad. "Vi försöker främja digitaliseringen i företaget på ett mycket proaktivt sätt", säger VD. Detta ämne ses som en stor möjlighet att förbli konkurrenskraftig i framtiden.

Lehnert investerar också 500.000 euro i maskiner och programvara i år för att vara tekniskt uppdaterade. Bland annat köps en dubbel geringssåg i aluminium, industritruckar och ett tryckluftssystem in till den nya produktionshallen. Den moderna hallen byggdes förra året till en kostnad av 2,5 miljoner euro. Ett solcellssystem och fyra e-laddningsstationer tillkom också.
Siemens Healthineers i Forchheim/Bavaria är ett av de företag som det centralhessiska företaget har övertygat med sin expertis. De bygger strålskyddshytter till ett värde av över fem miljoner euro för specialisterna inom medicinsk teknik. Under produktionen bearbetas bland annat 350 ton bly.

Fler nyheter

Lutz Köppen, verkställande direktör för Lehnert GmbH, skrattar gott i dessa dagar:...

Eleganta skiljeväggselement i stål och glas
Skilje...