Katalog

Lehnert GmbH

28.08.2023 01:08

Lehnert GmbH från Fernwald i centrala Hessen ökar omsättningen med 40 procent under föregående år / Tilldelas kvalitetsstämpeln "Framtidens arbetsgivare"

Lutz Köppen, verkställande direktör för Lehnert GmbH, skrattar gott i dessa dagar: hans företag tilldelades nyligen sigillet "Framtidens arbetsgivare". I tider av stor brist på kvalificerad arbetskraft är detta goda nyheter för det medelstora företaget, som är specialiserat på skiljeväggssystem och industriellt inredningsbyggande. "Jag är mycket stolt över denna utmärkelse", erkänner Köppen. Utmärkelsen visar att företaget inte bara är ekonomiskt framgångsrikt, utan också och framför allt sätter sina medarbetare i centrum för sin verksamhet.
Med en 40-procentig ökning av omsättningen förra året till 24,5 miljoner euro erbjuder Lehnert arbetsplatsen funktionella och estetiska rumskoncept för flexibla utvecklingsmöjligheter med bästa akustik. Att framgång inte är en självklarhet, utan har att göra med de människor som arbetar för företaget, har nu än en gång understrukits av utmärkelsen. Företaget hade fått poäng inom fem områden i ansökan: modernt ledarskap, innovationskraft, status för digital transformation, medarbetarvänlighet och strategier för rekrytering. 85 medarbetare, inklusive tre praktikanter, drar för närvarande nytta av den positiva arbetsmiljön i företaget.
I år ska antalet anställda ökas ytterligare, 5-10 nya kollegor och två nya praktikanter ska anställas, främst inom de kommersiella och tekniska områdena. Vi söker industri- och kontorssäljare, tekniker och ritare. Förutom många vidareutbildningsmöjligheter kommer särskilt IT-kunskaper att utbildas för att alltid vara uppdaterade. "Vi försöker att aggressivt främja digitaliseringen i vårt företag", säger verkställande direktören. Detta ämne ses som en stor möjlighet att förbli konkurrenskraftig i framtiden.

Fler nyheter

Eleganta skiljeväggselement i stål och glas
Skilje...