Katalog

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

13.10.2023 01:10

Dunkermotoren på SPS Nürnberg

Som mötesplats för automationsindustrin kommer sps Nürnberg den 14-16 november 2023 att visa upp många lösningar för automation och IIoT. Detta är också fallet i mässmontern för de två AMETEK-varumärkena Dunkermotoren och MAE - på den nya monterplatsen i hall 4-481

Dunkermotoren presenterar Servoline-växellådan PLG 75 SL för första gången på sps. Med sin vanliga höga kvalitet, prestanda och en livslängd på >20 000 timmar erbjuder den en oslagbar helhetslösning i kombination med drivtillverkarens hållbara DC-servomotorer.

BG 45 dPro är en ny medlem i BLDC-motorportföljen som är baserad på MCP (Motor Control Platform). MCP är ett modulärt koncept som används i alla smarta BG-motorer och viss extern elektronik från Dunkermotoren och möjliggör programmering av olika parametrar och säkerhetsfunktioner. Som med alla BG dPro-motorer är styrkan hos BG 45 dPro integrationen av den kompletta motorelektroniken i det redan kompakta höljet. Med en kontinuerlig uteffekt på upp till 110 W och nominella varvtal på upp till 4 720 rpm är motorn kraftfullare än sina föregångare med samma märkspänning.

I linje med de smarta motorerna och styrningarna visar IIoT-varumärket nexofox hur produktdata kan göras tillgängliga för kunderna helt enkelt i form av digitala tvillingar via management shells i framtiden. Tillsammans med partnerna conplement, Endress & Hauser, Kübler, ifm och AS-Schneider utvecklades här en lösning med stöd av Open Industry 4.0 Alliance för att kunna tillhandahålla management shells på ett standardiserat och tillverkaroberoende sätt. Under tiden fortsätter nexofox den modulära idén med Dunkermotoren DNA i den digitala världen för de klassiska IIoT-användningsfallen. Med nexoLink introducerar nexofox en central grundmodul för enkel integration av alla IIoT-erbjudanden från Dunkermotoren. Dessutom ger nexofox en förhandsvisning av en ytterligare modulär expansion av Smart Diagnostics - en modul för prediktivt underhåll för sensorlös bestämning av växellådans slitage. Förutom utökningen av programvarusortimentet kommer nexofox styrenhet BGE 8060 dPro, en kraftfull förlängning av BGE 5510 dPro, att tillkännages.

För förarlösa transportsystem visar specialisten på drivteknik en ny lösning med navväxeln NG 1000 WO. Kombinationen av motor och växellåda kräver en totalhöjd på bara 95 mm och möjliggör därmed fordon med en särskilt låg underkörningshöjd. tack vare axelförskjutningen kan drivenheterna placeras bredvid varandra i fordonet, vilket minskar den minsta bredden till 600 mm och ökar lastkapaciteten samt accelerationsförmågan hos AGV. I tider då utrymme är en relevant kostnadsfaktor bidrar Dunkermotoren därmed till implementeringen av utrymmes- och kostnadseffektiva logistiklösningar.

Systerföretaget MAE, å andra sidan, är dedikerat till en helt annan, men inte mindre aktuell trend 2023: lokal sourcing. MAE följer denna trend till fullo och tillverkar sina produkter uteslutande i Europa. I kombination med bromsar, pulsgivare, växlar och elektronik erbjuder MAE:s stegmotorportfölj många drivlösningar som kan sättas samman flexibelt beroende på applikation. Den nya, integrerade sGo-elektroniken erbjuder här en kostnadsoptimerad variant för storlekarna Nema 17 och Nema 23.

Missa inte det: Den 14 november 2023 kommer Franz Vogt, chef för regional försäljning på Dunkermotoren, att förklara kl. 9:30 i föreläsningsprogrammet på sps-mässan i vilken utsträckning en DC-servomotor kan ersätta en AC-servomotor.

Fler nyheter

Ny 4Q-styrenhet från Dunkermotoren erbjuder hög prestanda till ett överkomligt pris
Dunkermotoren banar väg för helautomatiserad och digitaliserad intralogistik

22.08.2024 01:00

Säkerheten alltid i fokus

SISTEMA säkerhetsbibliotek för Dunkermotorens smarta dPro-motorer med STO
...

Dunkermotoren, ett AMETEK-varumärke, är stolt över att driva Milhagem Team racerbil från University of Minas Gerais med sin borstlösa DC-motor
Dunkermotoren publicerar ny utgåva av sin Motion Journal "mo

Den 14-17 maj 2024 öppnar Interclean-mässan i Amsterdam...