Katalog

Bronkhorst High-Tech BV

Bronkhorst High-Tech BV

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • ISO/IEC 17025:2017

Bronkhorst High-Tech BV

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • ISO/IEC 17025:2017

10.05.2023 05:05

Mindre flödeslösningar är trenden

På många marknader ser vi en övergång till miniatyrisering. Till exempel blir arbetsutrymmet i laboratorier allt dyrare. Minskad storlek och minskad yta... det är trenden. Allt med samma mål; att spara kostnader.

Hur påverkar detta våra flödeslösningar? Små flödesmätare och kompakta tryckregulatorer med minimala dimensioner passar in i denna tendens att minska fotavtrycket. Därför utformar vi kontinuerligt nya produkter med mindre dimensioner.

Varför är det viktigt att minska fotavtrycket för flödeslösningar?
Eftersom jag har arbetat inom både biovetenskaps- och analysindustrin inspireras jag av de ständigt ökande kraven på små fotavtryck. Det har varit en ständig trend under många år att laboratorieutrymmena har blivit allt dyrare, vilket har lett till att flödesinstrumentens fotavtryck har minskat.

En stark drivkraft bakom minskningen av fotavtrycket har varit NeSSi-systeminitiativet, som kommersiellt sett är känt som Parker IntraFlow och Swagelok MPC. Bronkhorsts mest kompakta instrument, IQ+FLOW-serien, är inspirerade av detta initiativ. Med ett fotavtryck på 17 mm x 17 mm för de interna byggblocken - som sensorer och ventiler - lyckades vi hålla det ännu mindre än den universella 1,5" x 1,5" NeSSSI-layouten.

Kompakta flödes- och trycklösningar
Eftersom vi vet att det är avgörande att minska fotavtrycket och spara kostnader på marknaderna för biovetenskap, bioteknik och analys, fortsätter vi att utveckla produkter som uppfyller dessa krav i kombination med önskad prestanda. Ett litet fotavtryck för våra flödesinstrument är vårt fokus sedan flera år tillbaka.

Vår senaste produktlinjeutvidgning är en del av IQ+FLOW tryckregulatorserien. De nya tryckregulatorerna med medieisolerade tryckgivare kan hantera ett mycket större antal olika medier, som helium, väte, syre, metan, fukt, korrosiva gaser och brandfarliga gaser.

Ta reda

på mer om dessa tryckregulatorer.
IQ+FLOW, kompakt tryckregulator

Manifold flow-lösningar för utökad funktionalitet
Om du arbetar med en fullständig omkonstruktion av ditt system och har möjlighet att införliva ny teknik, kan du besluta dig för att använda manifold flow-lösningar och lägga till mer funktionalitet till ditt system.

Analysutrustning är ett bra exempel på ett komplext flödessystem som kan dra nytta av flödeslösningar med utökad funktionalitet genom att lägga till trycksensorer, flödessensorer, ventiler och mer komplexa flödesvägar.
Flödeslösningar med flödeslösningar

Innovation med MEMS-chipteknik
Sensorteknikens storlek och funktion styrs av mätprincipens fysiska egenskaper. Så för att ändra fotavtrycket var vi tvungna att titta på alternativa mättekniker.

I samarbete med TNO, den nederländska organisationen för tillämpad vetenskaplig forskning, utformade vi en serie ultrakompakta flödesmätare och tryckregulatorer som bygger på MEMS-chipteknik (Micro-Electro-Mechanical Systems). Detta gör att vi kan erbjuda fullt fungerande instrument med ett minsta fotavtryck på 20 x 40 mm, vilket är mycket mindre än fotavtrycket för konventionella flödesmätare och tryckregleringsinstrument.

Skräddarsydda flödeslösningar
Flödes- och trycksensorer, inklusive proportionella ventiler, avstängningsventiler och filter, finns tillgängliga som kompakta föremål, som Lego. Detta ger oss möjlighet att skräddarsy dina kompakta flerkanaliga flödessystem precis så som du behöver dem.

Hur kan du dra nytta av detta?

  • Kompakt montering säkerställer effektivare utrymme
  • Moduler med toppmontering och sidoportar, lätt tillgängliga
  • Ingen kompromiss när det gäller kontrollfunktionalitet
  • Förut testade "Plug and Play"-fördelningsenheter, vilket minskar kundens testkrav
  • Analog eller digital kommunikation
Om du tror att en skräddarsydd flödeslösning uppfyller dina behov, låt oss veta och utmana vårt team.

Fler nyheter

av MASS-STREAM™ gasflödesmätare och gasflödesregulatorer
Utökning av IQ + FLOW®-serien med mediaisolerade sensorer
Snabbt och stabilt, beprövat och exakt