Katalog

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

23.04.2023 00:04

Dunkermotoren har tagit sex laddningsportar i drift vid sitt huvudkontor i Bonndorf för att främja elektromobilitet

Dunkermotoren, som är ett varumärke från AMETEK, har tagit tolv laddningsstationer på sex hamnar i bruk. Åtta punkter är tillgängliga för allmänheten. Faktureringssystemet installerades i samarbete med grannföretaget Hectronic.

Fyra laddningsstationer med sju 11 kW- och en 50 kW-laddningspunkt finns tillgängliga på Allmendstraße dygnet runt för allmänheten, besökare och anställda. Snabbladdningspunkten på 50 kW är särskilt intressant för besökare till Dunkermotoren, t.ex. kunder eller leverantörer, eftersom de ofta har långt att åka och inte stannar särskilt länge på anläggningen. Detta ger dem möjlighet att ladda sin elbil tillräckligt mycket även efter ett kort besök.

Auktorisering och fakturering av laddningsprocesserna sker bekvämt med hjälp av betalnings-/kreditkort, vilket uppfyller kraven i förordningen om laddningsstationer för alla stationer som installeras efter den 01 juli 2023. Från och med idag har det krävts särskilda appar, kort eller medlemskap vid många offentliga laddningsstationer för att starta laddningsprocessen. Förordningen om laddningsstationer säkerställer en barriärfri och användarvänlig utbyggnad av e-mobilitet och gör det obligatoriskt att erbjuda gemensamma betalningsmedel.

Det anslutna faktureringssystemet och betalterminalen levererades och installerades av grannföretaget Hectronic, som ursprungligen specialiserat sig på system för parkering och bensinstationsförvaltning utökade sin portfölj till systemlösningar för e-mobilitet. Den enkla betalningen för laddning är kärnan i Hectronic's lösning. Dunkermotoren och Hectronic har redan samarbetat på andra områden i många år. Därför var samarbetet inom laddningsinfrastrukturen den mest uppenbara lösningen. De offentliga laddningspunkterna ligger direkt mittemot Hectronic-anläggningen och lämpar sig utmärkt som referensobjekt.

Ytterligare två laddningsportar med fyra 11 kW-laddningspunkter har installerats i Dunkermotorens parkeringsdäck. Dessa laddningspunkter är tillgängliga för företagets poolfordon. Även här godkänns laddningsprocesserna via Hectronic-systemet.

Detta är ett incitament för Dunkermotorens anställda att använda elbilar när de kommer till jobbet. En undersökning har visat att cirka 1 000 ton koldioxid för närvarande släpps ut årligen för dessa resor med förbränningsmotorer. I detta sammanhang är det värt att nämna att Dunkermotoren har erbjudit JobRad-avtalet i flera år. Detta gör det möjligt för anställda att hyra elcyklar till en låg kostnad. Om de anställda använder dessa cyklar för att åka till jobbet kan batterierna laddas kostnadsfritt vid laddningsstationer i företagets lokaler.

Delstaten Baden-Württemberg subventionerar laddningsinfrastrukturen med 2 500 euro per laddningspunkt inom ramen för Charge@BW-programmet. Ett av kraven för bidraget är att laddningsstationerna ska drivas med förnybar el som produceras på plats. Dunkermotoren kan uppfylla detta krav med det solkraftsystem som installeras 2021 och 2022 med en effekt på 350 kWp. Den årliga avkastningen på upp till 350 000 kWh beräknas räcka för 7 000 laddningar av rent eldrivna fordon.

Fler nyheter

Ny 4Q-styrenhet från Dunkermotoren erbjuder hög prestanda till ett överkomligt pris
Dunkermotoren banar väg för helautomatiserad och digitaliserad intralogistik

22.08.2024 01:00

Säkerheten alltid i fokus

SISTEMA säkerhetsbibliotek för Dunkermotorens smarta dPro-motorer med STO
...

Dunkermotoren, ett AMETEK-varumärke, är stolt över att driva Milhagem Team racerbil från University of Minas Gerais med sin borstlösa DC-motor
Dunkermotoren publicerar ny utgåva av sin Motion Journal "mo

Den 14-17 maj 2024 öppnar Interclean-mässan i Amsterdam...