Katalog

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

07.03.2023 01:03

Enkelt och exakt - Dunkermotoren och MAE presenterar kostnadseffektiv dGo styrelektronik för stegmotorer

Det är inte ofta som produktutvecklare och inköpschefer är överens om att använda samma produkt. Stegmotorer med den nya dGo-drivelektroniken från Dunkermotoren och MAE, båda varumärken från AMETEK, har dock lyckats med detta.

Konstruktörer gillar den kompakta konstruktionen i kombination med högt vridmoment och enkel, exakt styrning. Inköpschefer är nöjda med de låga kostnaderna.

Under lång tid har stegmotorer inte varit särskilt populära. Den mekaniska konstruktionen, kraven på hastighet, överbelastning och buller har ofta varit de uteslutande kriterierna. Tack vare sofistikerade algoritmer kompenseras dessa begränsningar nu elektroniskt så att stegmotorer för närvarande upplever en verklig renässans. Dunkermotoren och MAE erbjuder en ny drivningslösning på detta område, som imponerar med sin prestanda och enkla styrning.

Dunkermotoren dGo styrelektronik för MAE-motorer i storlekarna NEMA 17, 23 och 34 styrs via en frekvenssignal för hastigheten och en riktningssignal (Step & Direction). En enkel frekvensgenerator på kundens sida räcker för att ställa in hastigheter med ett förhållande på mer än 10 000:1! Och allt detta utan att behöva kompromissa med positioneringsnoggrannheten. Elektronisk mikrostegsstyrning möjliggör upp till 12 800 förinställda positioner per varv.

Om ingen rörelse krävs minskar elektroniken driftströmmen för att kompensera för svagheterna hos konventionella stegmotorstyrningar. Ytterligare algoritmer säkerställer t.ex. en mycket tyst drift, särskilt vid låga hastigheter. Till och med problemet med obemärkt stegförlust vid en obemärkt överbelastning, som tidigare var ett "spöke", är nu löst tack vare den elektroniska stegförlustdetekteringen.

Tillämpningsområdet för den nya dGo-styrelektroniken för stegmotorer sträcker sig från exakta doseringspumpar, portaler eller pick & place-system till förpacknings- och etiketteringsutrustning. Den nya elektroniken visar sin styrka särskilt inom området för konstruktion av apparater, där kompakt design och enkla kontroller är viktiga... Det är på detta sätt som nya produkter inom industriell tillverkning, tillverkning av utrustning, medicinsk teknik och intralogistik kan få stora fördelar.

Som med alla Dunkermotoren-produkter kompletteras kombinationen av MAE-stegmotorn med dGo-elektronik med matchande växellådor, kodare och bromsar tack vare det innovativa modulära systemet från Dunkermotoren. För maximal flexibilitet vid konfigurering och tillhandahållande av skräddarsydda konstruktioner är alla komponenter helt utvecklade och tillverkade internt i Europa. Denna flexibilitet tillfredsställer inte bara inköpschefer och produktdesigners utan gör även slutkunderna nöjda.

Fler nyheter

Ny 4Q-styrenhet från Dunkermotoren erbjuder hög prestanda till ett överkomligt pris
Dunkermotoren banar väg för helautomatiserad och digitaliserad intralogistik

22.08.2024 01:00

Säkerheten alltid i fokus

SISTEMA säkerhetsbibliotek för Dunkermotorens smarta dPro-motorer med STO
...

Dunkermotoren, ett AMETEK-varumärke, är stolt över att driva Milhagem Team racerbil från University of Minas Gerais med sin borstlösa DC-motor
Dunkermotoren publicerar ny utgåva av sin Motion Journal "mo

Den 14-17 maj 2024 öppnar Interclean-mässan i Amsterdam...