Katalog

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

30.01.2023 00:01

Start för en ny serie linjära motorer från Dunkermotoren

Med produktfamiljen SL 38 presenterar Dunkermotoren, ett varumärke från AMETEK, den första storleken av den nya linjära motorserien "ServoLinear". SL-familjen imponerar med stor prestanda och flexibilitet. Styrkorna hos SL 38-motorerna ligger särskilt i deras hastighet, kraft och acceleration.

Toppkrafterna hos de nya linjärmotorerna når upp till 3700 N vid en acceleration på mer än 200 m/s2. Applikationer som tidigare använde långsamma spindelmotorer eller oklara remdrifter kan nu drivas mycket snabbare och mer exakt med den nya SL 38, vilket ökar applikationens produktion avsevärt.

För att uppfylla de olika kraven i ett brett spektrum av industriella applikationer har totalt fem versioner av SL 38 utvecklats. Dessa bygger alla på samma basmotor, som har anpassats för att passa de speciella kraven inom respektive tillämpningsområde. Med utgångspunkt i komponenten installeras den till exempel som en "färdig modul" eller med en rotationsskyddad monteringsplatta i TwinGuide-versionen. För tuffa miljöförhållanden eller för drift inom livsmedelsindustrin finns SL 38 även i en version i rostfritt stål. Detta alternativ har enhetliga ytor av rostfritt stål, sexkantiga skruvförbindelser och speciella hygieniska tätningar, för att garantera skyddsklasser upp till IP69K.

En specialfunktion som finns i alla versioner är det valfria vattenkylningssystemet, som gör det möjligt att fördubbla motorernas kontinuerliga krafter.

De olika versionerna av SL 38-familjen gör det möjligt att använda ServoLinear-produkten med stor flexibilitet. Den höga kraftkapaciteten krävs inom områden som specialmaskintillverkning. Accelerationen och de höga hastigheterna säkerställer i sin tur kortare cykeltider och uppnår därmed en ökad produktion. Detta innebär att produktionsprocesserna kan utföras mycket snabbare och mer exakt. Ytterligare storlekar, t.ex. för användning under strikta krav på monteringsutrymme, kommer att läggas till ServoLinear-serien inom en snar framtid, vilket täcker ett ännu bredare prestandavärden.

Fler nyheter

Ny 4Q-styrenhet från Dunkermotoren erbjuder hög prestanda till ett överkomligt pris
Dunkermotoren banar väg för helautomatiserad och digitaliserad intralogistik

22.08.2024 01:00

Säkerheten alltid i fokus

SISTEMA säkerhetsbibliotek för Dunkermotorens smarta dPro-motorer med STO
...

Dunkermotoren, ett AMETEK-varumärke, är stolt över att driva Milhagem Team racerbil från University of Minas Gerais med sin borstlösa DC-motor
Dunkermotoren publicerar ny utgåva av sin Motion Journal "mo

Den 14-17 maj 2024 öppnar Interclean-mässan i Amsterdam...