Katalog

MTM Power® Messtechnik Mellenbach GmbH

MTM Power® Messtechnik Mellenbach GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015

MTM Power® Messtechnik Mellenbach GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015

18.01.2023 10:01

MTM Power®-mätning Mellenbach

AC/DC står ursprungligen inte för ett välkänt hårdrocksband, utan för den vanligaste formen av omvandling av elektrisk energi i världen från växelström till likström. När elektriciteten inledde sitt segertåg i början av 1900-talet pågick ett så kallat elkrig mellan likströms- och växelströmsnäten och deras respektive huvudpersoner Edison och Westinghouse. I slutändan var det växelströmsnät och därmed AC/DC-strömförsörjningen som segrade och som har ansetts vara den dominerande formen av strömförsörjning i mer än 100 år. De främsta fördelarna med växelström är att den är lätt att ändra spänningsnivån och att den är enkel att koppla om. Med transformatorer är det möjligt att generera höga spänningar och därmed transportera och distribuera stora mängder energi över långa avstånd. Lokalt kan transformatorer sedan användas för att tillhandahålla mindre farliga, lägre spänningar för belysning och motorer.

I och med den ökande uppkomsten av elektroniska kretsar som kräver likspänning för att fungera uppstod behovet av att omvandla växelspänning tillbaka till likspänning. Enheter som avbildar denna elektriska funktion har olika namn beroende på tillämpning och plats - strömförsörjning, likriktare, strömförsörjning och AC/DC-omvandlare är bara några exempel. Användningsområdena är breda: AC/DC-moduler används inte bara inom industrin, utan finns också i alla datorer och tv-apparater samt i LED-belysning. Hos MTM Power® hittar du ett brett utbud av olika produkter för optimal AC/DC-strömförsörjning inom industrin - från lågspänningsmoduler till plug-in-strömförsörjningar.
Optimal strömförsörjning med AC/DC-strömförsörjningar från MTM Power®
Inom hela tillämpningsområdet för elektroniska strömförsörjningar ligger fokus på tillförlitlighet och hållbarhet. Användningen av apparater som är beroende av en AC/DC-strömförsörjningsenhet måste garanteras dygnet runt. Därför kännetecknas våra AC/DC-moduler av moderna kretsar och uppfyller alla relevanta säkerhetsnormer och EMC-standarder. I vårt sortiment hittar du bland annat strömförsörjningsenheter för decentraliserad strömförsörjning av en mängd olika industriella tillämpningar. Den använda BPC-tekniken - så kallad basplattkylning - gör det möjligt att avleda värmeförlusten specifikt via basplattan. Detta ökar enheternas förväntade livslängd. Dessa robusta och underhållsfria AC/DC-strömkällor är särskilt lämpliga för användning i känsliga elektroniska delsystem.

Fler nyheter

Letar du efter en strömförsörjningslösning för direkt användning "på maskinen"?

DC/DC-omvandlarna i serien PCMDS550-FT är skräddarsydda för att uppfylla kraven inom gaffeltrucks...