Katalog

MTM Power® Messtechnik Mellenbach GmbH

MTM Power® Messtechnik Mellenbach GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015

MTM Power® Messtechnik Mellenbach GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015

03.10.2021 05:10

Robust, billig, pålitlig - DC/DC-omvandlare PCMDS550-FT för gaffeltruckar

DC/DC-omvandlarna i serien PCMDS550-FT är skräddarsydda för att uppfylla kraven inom gaffeltrucksteknik. Högsta kvalitet och säkerhet är av särskild vikt när man använder strömförsörjningar i dessa tillämpningar. Som länk mellan försörjningssystemet och de elektroniska delsystemen ställs extremt höga krav på dem när det gäller tillförlitlighet. På grund av det goda förhållandet mellan pris och prestanda och de utmärkta tekniska data används dessa omvandlare dock allt oftare i stationära och industriella tillämpningar.

Den nya PCMDS550-FT-serien kan användas flexibelt. De nominella ingångsspänningarna är 48 V, 80 V och 96 V. Det befintliga ingångsfiltret skyddar enheterna mot de typiska transienter som förekommer i elektriska system ombord. Standardutgångsspänningarna är 12 V och 13,8 V.

De låga värdena för Ripple & Noise i kombination med en hög konstant utgångsspänning garanterar en tillförlitlig drift av alla anslutna förbrukare. Andra avgörande egenskaper är kortslutningsmotstånd, transientskydd, isoleringsmotstånd på 1,18 kVAC prim.-sek. och ett temperaturområde på -25 ...+50 ° C.

PCMDS550-FT är utformade i ett aluminiumhölje med en kompakt konstruktion (189 x 115 x 60 mm). Det termiska konceptet för dessa vakuumkapslade DC/DC-omvandlare ger en optimerad värmeavledning av alla effekthalvledare genom termisk koppling till bottenplattan. Den inkapslade konstruktionen möjliggör installation på fordon utan fjädring eller utan luftdäck med de högsta stöt- och vibrationsbelastningarna. Anslutningen sker med en 4-polig FEP-platta kontakt. Enheterna är CE-kompatibla och förberedda för skyddsklass 2.

Fler nyheter

Med vakuumkapslad teknik fokuserar MTM Power på inkapslade, robusta, långlivade, temp...